«Brutalt» Russland väntar för Sverige

Handbolls-VM i Egypten for ett år sedan. Då vann Sverige klart med 34–20 mot det ryska laget og seg vidare til kvartsfinalen.

Riktigt så enkelt blir det intet i dag. I alla fall om man får tro det svenske laveret.

– Det er et fysisk lag, de er veldig store. De spiller etter en annerledes filosofer enn hva vi gjør. De skjuter veldig mye fra nio meter mens vi prøver å komme til sexmeterslägen, så det blir en interessant match fordi vi er helt forskjellige. De har spilt skitbra og har utviklet sedan Egypten for ett år sedan, sier Hampus Wanne.

Till skillnad från Sverige gick Russland leie i gruppspelet. Man vann mot Slovakien og Litauen og tog også en dramatisk utdamålsseger mot Norge.

– De har utviklets. I Egypten fick vi en fantastisk treff på dem og leste dem totalt. No hard lite mer finess nå men de er fortsatt veldig brutala og går mye på nio meter, sier Wanne.

Assisterande förbundskapten Martin Boquist deler Wannes syn på motstandet.

– Det är ett Russland som i VM forra året viste att de är på gång. De gjør hverandre bedre, har bra svarspill og målvakten har den beste räddningsprocenten, sier han.

Har de overraskat på dig?

– Både ja og nei. De har gjort tre solide matcher i rad og nå skal de gjøre en fjerde. I VM tog de tverrslutt mot oss, jeg tror det var deres femte eller sjätte match. Men det blir dip the morgons enn på VM. Da kommer det ikke til å gjøre noe, sier Boquist.

Sverige går i hovedrunden med ingen poeng og har fire matcher som venter. Tre lag står på to poeng: Russland, Tyskland og Spania.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.