Banker, oligarker, gassrørledninger … Hvilke sanksjoner vil vestlige innføre mot Russland?

«En lang krise. « Boris Johnson vet hva han kan forvente etter Vladimir Putins anerkjennelse av pro-russiske separatistregioner mandag 21. februar. Foran parlamentet kunngjorde den britiske statsministeren de første sanksjonene mot Russland tirsdag.

Storbritannia retter seg spesifikt mot fem banker og tre oligarker som er kjent for å være nær Kreml: Gennady Timchenko, Boris Rotenberg og hans nevø Igor Rotenberg. «Ytterligere sanksjoner er klare til å bli innført med USA og EU hvis eskaleringen fortsetter», sa Boris Johnson. Russisk ambassadør i Storbritannia, Andrei Keline, ble også innkalt til utenrikskontoret tirsdag, kunngjorde Downing Street.

Fortsettelsen etter kunngjøringen

EU vil «sørge for at de ansvarlige lider»

Den europeiske union reflekterer over tiltakene som skal iverksettes mot de siste russiske beslutningene, oppfattet som en klar provokasjon av Vladimir Putin. I en felles uttalelse foreslo Kommisjonen og Det europeiske råd å nekte russiske myndigheter tilgang til europeiske finansmarkeder og tjenester og å målrette mot banker som finansierer russiske militæroperasjoner i ukrainske utbryterregioner.

Forhandlinger, grenser, sanksjoner: oppdatering om forverringen av krisen i Ukraina

De har også til hensikt å stoppe handelen mellom de to utbrytende enhetene og EU, «For å sikre at de ansvarlige klart lider av de økonomiske konsekvensene av deres ulovlige og aggressive handlinger». Forslagene blir for tiden oversendt til utenriksministrene i hvert medlemsland, som møtes i Paris kl. 15:00. Norge, som ikke er medlem av EU, har forsikret seg om å slutte seg til de europeiske vedtakene.

Økonomiske sanksjoner i Tyskland og USA

Allerede før den felles sanksjonen kunngjorde den tyske kansleren «suspensjon» av autorisasjonsprosessen for Nord Stream 2, en gassrørledning nær Kreml som må krysse Østersjøen mellom Russland og den tyske kysten. En avgjørelse etterspurt av Kiev e «hilsen» av USAs president Joe Biden. Tyskland sa også det «klar» utplassere flere soldater i Litauen, ifølge uttalelser fra den føderale forsvarsministeren Christine Lambrecht under et besøk i det baltiske landet.

«Du må være tøff mot Vladimir Putin», råder François Hollande

-50 % det første året med Google

Ved å velge denne kampanjeabonnementsstien, godtar du deponeringen av en analyseinformasjonskapsel fra Google.

I Washington utstedte Joe Biden en ordre på mandag som forbyr ethvert forhold mellom amerikanere og utbryterregioner. Det hvite hus har lovet å gjøre det «Nye sanksjoner» for denne tirsdagen

Fortsettelsen etter kunngjøringen

NATO har på sin side annonsert et hastemøte for ambassadørene til de 30 medlemslandene i Alliansen med representanten for Ukraina.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.