A.Blinken avlyste møtet med S.Lavrov, G.Nausėda avlegger solidaritetsbesøk i Kiev

USAs utenriksminister Antony Blinken sa tirsdag at han hadde avlyst et møte med Russlands utenriksminister Sergej Lavrov som var planlagt denne uken. Rapporten kom etter at Russland startet en invasjon av Ukraina.

«Nå som vi ser at invasjonen begynner og Russland har gjort det klart at … det avviser diplomati, gir det ingen mening å ha et møte akkurat nå,» sa Blinken.

AFP / «Scanpix» svømmer./Antony Blinkenas

Et møte mellom Blinken og Lavrov var planlagt til torsdag i Genève. Det ble vedtatt forrige uke i håp om å forhindre en russisk invasjon av Ukraina.

Blinken sa at invasjonen allerede hadde begynt og at Russlands president Vladimir Putin allerede hadde erklært sitt mål om å «fullstendig underlegge Ukraina».

På en felles pressekonferanse med Ukrainas utenriksminister Dmitrij Kuleba ved det amerikanske utenriksdepartementet sa Blinken at Washington «alltid vil søke» enhver mulighet til å forhindre en fullverdig invasjon av Ukraina.

«Hvis Moskvas holdning endres … forblir vi … veldig klare til å kommunisere,» sa han.

«Men Moskva må bevise at det er alvorlig. De siste 24 timene har vist at det motsatte er sant,» sa utenriksministeren og refererte til Russlands påstander om at de vil sende tropper til ukrainske separatistenheter i Donetsk- og Luhansk-regionene.

«Hvis Russland fortsetter å stige, vil vi også gjøre det», sa Blinken om president Joe Bidens sanksjoner mot russiske borgere og finansinstitusjoner.

Kuleba ønsket sanksjonene velkommen. «Så kom det bare til vår oppmerksomhet. Men i dag er handlingen veldig viktig,» sa han.

Den amerikanske strategien med å innføre sanksjoner i bølger, og ikke alle på en gang, «kan fungere hvis den fortsettes på en veldig sammenhengende måte,» la den ukrainske ministeren til.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.