Avallon investerer fortsatt. Łódź-fondet går inn i en ny sektor

Avallon MBO – et Łódź-basert private equity-fond som spesialiserer seg på management buyouts, har kjøpt en majoritetsandel i Norlys-beholdningen som en del av en management buyout-operasjon (MBO).

  • Forfatter: AT
  • Data: 16.12.2021, 13:35

Avallon investerer i Norlys, en internasjonal produsent og distributør innen utendørsbelysningsindustrien. foto: mat. trykker.

Avallon investerer i et internasjonalt selskap

Avallon MBO – et Łódź-basert private equity-fond som spesialiserer seg på management buyouts, har kjøpt en majoritetsandel i Norlys-beholdningen som en del av en management buyout-operasjon (MBO). Dette er den andre transaksjonen under Avallon MBO Fund III.

Norlys er et internasjonalt hold med norske røtter. Det er en produsent og distributør av utendørsarmaturer av høy kvalitet tilpasset tøffe værforhold.

I tillegg til Norge har beholdningen filialer i Sverige og Frankrike og distribusjonsnettverket for produktene dekker hele Europa. Norlys-apparater går også til Asia, Afrika og Australia. Norlys hovedproduksjonsanlegg ligger i Nowy Sącz.

Avallon med majoritetsandel i Norlys

Avallon MBO private equity-fondet kjøpte en majoritetsandel i Norlys-beholdningen som en del av Avallon MBO Fund III. Takket være MBO-transaksjonen (management buyout) kjøpte Avallon 75 %. aksjer til bedriftsledere. Norlys er et selskap med skandinaviske røtter med over seksti års tradisjon for å produsere utendørsbelysning av høy kvalitet, tilpasset vanskelige værforhold. I 2020 genererte Norlys-gruppen inntekter på rundt 18 millioner euro (rundt 83 millioner PLN).

Selskapet ble grunnlagt i 1953 i Norge, hvor hovedgrenen som driver med distribusjon av armaturer til de skandinaviske markedene holder til den dag i dag. For 25 år siden ble det imidlertid etablert et produksjonsanlegg i Nowy Sącz, med eget aluminiumsstøperi, en presseavdeling for produksjon av stålrammer, en varmgalvaniseringsavdeling, en prosessavdeling, samt en malingsavdeling. og montering. Bedriften sysselsetter over 300 personer, de fleste i Polen. Norlys group inkluderer også selskaper: franske og svenske, som driver med distribusjon av lyssystemer produsert i Polen i disse landene. Norlys-enheter går også til mange andre land rundt om i verden, fra Asia, gjennom Afrika, til Australia.

Avallon går inn i et nytt segment

– Dette er et nytt, men ekstremt interessant markedssegment for oss, hvor interessant design og merkevarebygging spiller en viktig rolle. Norlys har en sterk posisjon i seg takket være en sterk merkevare i premiumsegmentet, spesielt i de skandinaviske landene. Selskapet har en moderne produksjonsbase og potensial til å øke salget, hovedsakelig i vesteuropeiske land. Vi er glade for at Norlys-ledere har oppfattet Avallon som en partner som vil støtte selskapet i dens videre utvikling. Nok en gang er vår mangeårige erfaring i å jobbe med ledere verdsatt, og ikke bare på det polske markedet – kommenterer Agnieszka Pakulska, partner i Avallon, ansvarlig for transaksjonen.

Norlys skaper enkle armaturer, i skandinavisk designs ånd, i tråd med dagens trender, med en kvalitet som oppfyller de nødvendige krav i vanskelige og snørike værforhold. Når det gjelder belysningsteknologier, jobber selskapet kun med velprøvde leverandører av de mest moderne LED-løsninger.

Avallon søker nye investeringer

– Kvaliteten på produktene våre er et resultat av riktig valg av materialer og profesjonell styring av produksjonsprosessen, som foregår helt i Europa, i henhold til ISO-standarder. I produksjonsanlegget med et areal på over 18 000 m2 bruker vi en innovativ maskinpark, og støperiet vårt er et av de mest moderne i sitt slag i Europa. Vi er stolte over å ha vårt eget forskningslaboratorium utstyrt med førsteklasses spesialutstyr for å teste lysarmaturer. Så vi har en sterk posisjon i bransjen, og takket være samarbeidet med Avallon ønsker vi å utvide vår ekspansjon til nye markeder, sier Leszek Kordek, administrerende direktør i Norlys.

Etter oppkjøpet av Norlys inkluderer Avallon-fondsporteføljene 7 andre selskaper: Ceko og Wosana – i næringsmiddelindustrien, Stangl Technik – som leverer installasjonstjenester, markedsføringsselskapet EDC Expert, kjøpeplattform Marketplanet, Novo Tech driver med polymerbehandling og Clovin – en selskap som driver med produksjon av rengjøringsprodukter. Samtidig søker Avallon aktivt ytterligere investeringer. For dette formål samlet Avallon MBO III-fondet inn € 137 millioner.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.