Her er gruppen til det svenske herrelandslaget i Nations League 2022

Det svenske herrelandslaget i fotball er tilbake i divisjon B i Nations League og det er nå klart hva som venter motstanderen når den tredje utgaven av konkurranseformatet starter til sommeren.

Som den første seedet nasjonen i divisjon B, visste vi på forhånd at Sverige ikke ville klare å avslutte i samme gruppe som Ukraina, Bosnia-Hercegovina eller Island. Ved UEFA-hovedkvarteret til det europeiske fotballforbundet i Nyon i Sveits falt lotteriet til fordel for Sverige i stedet for Norge, Serbia og Slovenia.

– Det er ganske vanskelig. Vi møtte Norge i europeisk kvalifisering i to ganske jevne kamper i 2019 og Serbia er en sterk fotballnasjon. Slovenia er de vi har mindre kontroll på spontant, men det blir tøffe kamper, sa Janne Andersson på en digital pressekonferanse etter trekningen.

Så hvordan ble resultatet Forbundskapteinen mener Sverige fikk det hardeste lottospillet sammenlignet med andre Serie B-grupper, som han er vant til.

– Vanligvis er det slik ved loddkasting. Jeg er den verste i verden siden jeg fikk denne jobben. Jeg tror kommentaren nesten etter hver trekning var at det virker vanskelig på forhånd. Men det er det, du kan ikke påvirke det og da vet du først etterpå hvor vanskelig det var.

«De er verst i verden i trekningen,» sa Janna Andersson spøkefullt etter Nations League-trekningen i Nyon.

Foto: Ludvig Thunman / Bildbyrån

Selv om Norge ikke har nådd en ligatittel siden EM 2000, har nasjonen produsert en ny generasjon spillere de siste årene som vil være noe å bite i, innrømmer Andersson, som først og fremst sikter til Borussia Dortmunds 21-åring. verdensspiss. Erling Braut Haaland.

– De har spillere som spiller på høyt nivå med Haaland i spissen.

– En usedvanlig god spiller, har flere spillere i en litt nyere generasjon som har dukket opp. For meg er det virkelig et stigende landslag i denne forstand. Det blir ekte kamper, men også moro.

Da Nations League ble lansert var ment å skape en konkurransenerve mellom de ordinære kvalifiseringskampene til de store ligaene og samtidig gi en ekstra mulighet til å ta seg til finalen i EM og VM. I vårens sluttspill for VM i Qatar har for eksempel to nasjoner, Østerrike og Tsjekkia, fortsatt sjansen til å nå mesterskapet takket være Nations League.

I den første sesongen av turneringen, høsten 2018, vant Sverige sin gruppe i Serie B foran Tyrkia og Russland. Oppholdet i Nations Leagues kjølige rom ble imidlertid kortvarig da Janne Anderssons lag to år senere endte sist i gruppen bak Frankrike, Portugal og Kroatia og deretter rykket ned fra Serie A.

For å vite mer:

Den nasjonale fotballturneringen i januar er avlyst

Sverige unngår Portugal og Italia i VM-sluttspillet

Zlatan om eiendomsavtale: Trump må betale meg tilbake

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.