Mellegårds uavgjort mot Norge øker sjansene for en kvartfinale

Det sto 30-29 til Norge og kun sekunder igjen da Olivia Mellegård tok ballen på venstrekanten.

Hun hoppet i men skjøt ikke som vanlig, men kastet ballen over keeper i mål.

– Det var kanskje litt overraskende. Tanken på en lobby kommer når jeg reiser meg. Jeg ser hvor keeperen er, men ærlig talt har jeg ikke tid til å tenke så mye.

Uavgjort ble feiret som et vinnermål.

– Da jeg løp tilbake til jentene ble jeg skikkelig rocka i kroppen, det var en så utrolig sterk følelse som bare sport kan fremkalle. Det var noen påkjørsler på vei tilbake, alle var så fornøyde, sier Mellegård med en lett latter.

For 25 år gamle Olivia Mellegård er verdenscupen et bevis på at hun er tilbake i verdenstoppen.

– Jeg våknet med et smil om munnen og følte vi hadde vunnet et poeng mot Norge.

Han gjør sin store femte mesterskapet, men fryktet at karrieren hans skulle ta slutt etter at han pådro seg en alvorlig kneskade høsten 2020 med revnet korsbånd, leddbånd og menisk.

– Hvordan det ville bli med håndballen i fremtiden, det var det som var uvisst. Jeg hadde noen måneder hvor rehabiliteringen ikke gikk helt som jeg håpet. Da hadde jeg et godt nettverk som støttet meg, sier Mellegård.

Selv om han hadde vært gjennom en vanskelig tid, var Mellegård fast bestemt på å komme tilbake.

– Det viktigste var at jeg ville spille håndball, jeg skulle spille håndball igjen. At det skulle ta lang tid var det han slet med.

Det tok 404 dager før han kunne gjøre comeback til klubblaget København Håndbold mot borte Ringköbing.

– Når jeg først fikk en sjanse til å spille igjen, var motivasjonen veldig høy. Jeg var veldig glad for å kunne være tilbake på flyet.

Han fikk sin debut på landslaget mot Polen 2016 ble gitt i landslaget. Men han var redd for ikke å kunne gjenvinne venstrekantposisjonen i gult og blått.

– Det var ikke noe jeg tok for gitt, spesielt når det var kamp, ​​da lurer man på hvordan det skulle bli. Men jeg var motivert til å virkelig prøve det.

Mellegård innrømmer at det var frykt for at hun skulle bli skadet igjen.

– Det er klart at jeg først var der etter en pause på over ett år. Du skal være klar over at du kan bli skadet, men jo mer du trener og spiller spill, forsvinner tanken.

Siden han kom tilbake på landslaget har landslagskaptein Tomas Axnér brukt Mellegård som toer i forsvar, noe som betyr at hun burde være mer aktiv enn da hun spilte på kanten.

– Det blir veldig intenst og jeg synes det er gøy å spille som vi gjør i forsvar hvor vi skal være offensive. Det er slitsomt, men vi har et godt medisinsk team her og vi prøver å restituere så mye som mulig mellom kampene.

venter på mandag neste skjebnesvangre kamp. Vinner Sverige mot Romania, er det mye som tyder på at det blir spill i kvartfinalen.

– Nå har vi lagt til rette for gode forhold. Vi kan kun fokusere på kampen mot Romania. Vi kan ikke påvirke hvordan det går mellom Norge og Nederland, sier Olivia Mellegård.

For å vite mer:

Sverige kan forlate VM uten et eneste tap

Sverige scoret mot Norge i en thriller – de utlignet med lobb i sluttsekundene

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.