5 døde og 2 sårede etter pil- og bueangrepet i Norge

Fem mennesker ble drept onsdag og to ble skadd etter et pil- og bueangrep i Kongsberg. Sekund Norsk politi den mistenkte er en 37 år gammel dansk mann. Han ble pågrepet på stedet.

De to skadde ligger på intensivavdeling på sykehuset, men forventes ikke å få livstruende skader, skriver han. Norske medier. En av dem var en politimann som var på stedet på fritiden.

10 ambulanser og noen redningshelikoptre

Klokken 18.13 onsdag kveld fikk politiet i Kongsberg by i Oslo-området flere meldinger om en person som bar pil og bue.

Et vitne fortalte al lokal kanal TV2 at han hadde hørt et bråk og hadde sett en kvinne løpe i dekning. Da så han en «mann stå på hjørnet med piler i et kogger på skulderen og en bue i hånden. Da så jeg folk løpe for livet. En av dem var en kvinne med en baby, la han til.

En halvtime senere, etter å ha avfyrt noen varselskudd, klarte politiet å fange den mistenkte. En 37 år gammel dansk mann ble pågrepet mistenkt for å ha begått overgrepet. Den mistenkte ble tatt med til en politistasjon i Drammen by.

Politi og redningstjeneste grep masse inn på stedet. Minst ti ambulanser og flere redningshelikoptre ble også sendt.

Terrormotiv under etterforskning

Den mistenkte beveget seg over et stort område. Innbyggerne ble onsdag kveld beordret til å holde seg innendørs slik at myndighetene kan undersøke åstedet og samle bevis. Ulike deler av byen er sperret av.

Politiet etterforsker om angrepet hadde et terrormotiv og om han brukte andre våpen enn pil og bue.

Agenter over hele landet ble tilkalt for å bevæpne seg skikkelig etter den «alvorlige ulykken». Norske agenter er vanligvis ubevæpnede, men myndighetene har besluttet midlertidig å forsyne agentene med skytevåpen.

(kg)

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.