Wirtualna Polska – Alt er viktig

Adam Małysz mener deltakerne ikke viste nok hopp i Ramsau. Han ser også grelle tekniske feil. Men på spørsmål om Michał Doleżals fremtid, svarer han direkte: – Den største galskapen ville vært å sparke treneren fordi noe ikke går akkurat nå.

Totalstillingen i verdenscupen virket ikke så deprimerende for de polske fansen på lenge. Foreløpig er det bare Kamil Stoch som har råd til et sete i frontlinjen. En tjuvstart tidlig på sesongen betydde imidlertid at han bare ble nummer 11 på tabellen. Det er mye bedre enn de andre polske representantene. Piotr Żyła er 28., og Dawid Kubacki er 39. Andrzej Stękała, som brøt forrige sesong, har for øyeblikket kun ett poeng til gode.

Dawid Góra, WP SportoweFakty: Er det i det minste skyggen av en diagnose av problemer i det polske laget?

Adam Małysz, tidligere hopper, sportsdirektør i det polske skiforbundet

problem med klær

SE VIDEOEN: Den tidligere hopperen kommenterer ordene til den indignerte Małysz. «I dag er våtdraktene på grensen»

Men den andre tingen er teknologien. Kamil og Paweł har det bra. Piotrek har alltid noe i tankene, men det er normalt. De andre har imidlertid mistet teknikken. Følelse også, noe som er veldig viktig. Dawid sier alltid at alt går i riktig retning, men det er ingen resultater og målere.

Er teamlederens jobb i fare?

Jeg hørte journalistene ville sparke Michal.

Jeg sa ikke noe sånt.

Jeg ville ikke gjort en skandale akkurat nå om at noe er galt for å forberede sesongen. Når vi ser på hele laget, har vi ikke gode resultater i Continental Cup eller FIS Cup. Det skjer noe. Vi vil selvsagt gjennomføre analysene. Også analysen av trenerens arbeid. I en nødsituasjon som den nåværende snakker vi konstant med Michał og hele personalet.

Treneren sier det ikke var noen feil i forberedelsene. Resultatene var meget gode, også før selve vinteren. Han ser årsaken i utstyret. Når du har en kjole som ikke passer deg, begynner du å ta en annen tilnærmingsposisjon. På et tidspunkt gjengir du bare en slik feil. Dette kunne ha skjedd med David. Men det kan ikke nektes at tekniske feil er åpenbare, og det er også en stor sak.

Så Doleżal kan være trygg på arbeidet sitt.

Vi stoler på treneren og håper han får guttene ut av den de er akkurat nå. Det ville være veldig dumt å sparke en manager fordi noe ikke stemmer for øyeblikket. Du må alltid gi det en sjanse. Jeg, presidenten og hele fagforeningen er sikre på at treneren vil være i stand til å takle denne situasjonen. Vi vil ikke gjøre brå bevegelser.

Vi bør reagere hvis det er en konflikt i laget. Men i dette tilfellet hørte jeg ikke om noen inkompatibilitet mellom spillerne og treneren.

I fotball har det å sparke en manager noen ganger en «ny kosteffekt». I hoppet kunne det avbryte treningssyklusen startet med forberedelsene til sesongen.

Nøyaktig. Hvis du ansetter en trener med en lignende visjon, er det kanskje ikke forvirring ennå, men når treneren kommer med sine metoder, vil det oppstå kaos.

Michal Doleżal

Du presenterte vanligvis dempede meninger om spillerne. Nå må du si sterke ord.

Jeg brukte ikke sterke ord. Det var en gang da Dawid hele tiden sa at alt gikk i riktig retning, og jeg sa at jeg ikke kunne se ham. Men det er min mening. Jeg har rett. Det samme som hopperen. Spørsmålet er hvem som har rett. Men svaret tilhører treneren. Men som tidligere hopper kan jeg ha min egen visjon og kommentere den. Vi snakker ofte med Michał, og da sier jeg også min mening. Men den endelige avgjørelsen er ikke min.

Irritasjonen blant hopperne er betydelig. Noen ganger mister de kameraet etter avgang.

Hva har de å si? Så spørsmålet stilles alltid hvorfor det mislyktes. Det er vanskelig å forklare noen ting når du er forvirret. Du må stole på en trener som vet hva han gjør. Vi må alltid tro at det vil skje en forbedring. Noen mennesker er virkelig forvirret, men noen ganger er det bare at forbedringen kommer over natten.

Og behovet for å konsolidere gode vaner. Et eksempel er Kuba Wolny. Jeg vet hvordan han hoppet under trening. Jeg var ikke så sikker på at det ville være på trettitallet, men også på femten. Han hoppet mye bedre enn de andre. Og han gikk tapt i konkurransen. Så spørsmålet er om det ikke ble nok hopp og konsolideringer av de gode under trening.

Eller så er det bare et spørsmål om psyken.

Husk viktigheten av en idrettspsykolog i din karriere. Kanskje hoppere trenger den hjelpen også?

Men jeg insisterer på at det viktigste her er teknologi. Og det er det absolutt. Forestilling. Selv fremmede eller fans som har en sterk interesse for hopp kan se at gutter hopper annerledes. Spesielt de som ikke lenger lykkes. Ulike tilgangsposisjoner, ulik angrepsvinkel. Hvis disse menneskene kan se det, betyr det at det virkelig er noe i det. Dette vet trenerne godt. Men når noen går seg vill, sliter de med å finne det perfekte tempoet.

Dette var også hensikten med turen til Ramsau. For at barna skal løsrive seg fra kjas og mas rundt dem. De kunne trygt trene der. Jeg vil ikke stille spørsmål ved avgjørelsene til trenerne, men de var kanskje der for lite? Kanskje du måtte gjøre flere hopp for å registrere hva du klarte å behandle? Men det er personalets avgjørelse.

Sannsynligvis det vanskeligste spørsmålet: hvordan vil den polske Four Hills-turneringen bli?

Kamil er nær sin beste form. Hele tiden er den et sted i tet, eller tar det igjen. Han er allerede på pallen. I hans tilfelle er sjansene for et godt resultat svært store. Piotrek må stabilisere noen ting. Klarer han med hopp som det nåværende å plassere seg rundt 15. plass, betyr det at han er nære på å hoppe blant de ti beste, og dermed også på pallen. Men, som du vet, har Piotrek sine egne visjoner. Han liker å kombinere.

Når det gjelder Paweł, begynte han å hoppe gjentatte ganger. Jeg håper det bare blir bedre med ham. De andre er derimot den store ukjente. Nå skal de ha en rolig trening, deretter polsk mesterskap. Tre spillere allerede nominert av Michal [ Stoch, Żyła, Wąsek – przyp. red. ] går til TCS. Resten av avgjørelsen tar treneren fortløpende. Alle som ikke drar til Tyskland vil trolig konkurrere i COC.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.