Willem-Alexander og Máxima avlegger et tre dager langt statsbesøk i Norge


© Levert av NU.nl


Kong William Alexander og dronning Máxima innleder et tre dager langt statsbesøk i Norge i dag. Kongeparet gjør det på invitasjon fra den norske kongen Harald V.

Statsbesøket, som egentlig var planlagt til i fjor, men ble utsatt på grunn av koronapandemien, dreier seg om klimaendringer, samarbeid, energiomstillingen og bærekraft.

Kongen og Dronningen begynner sitt Oslo-besøk, hvor de blir tatt imot på Slottet av Kong Harald V og Dronning Sonja. Willem-Alexander legger senere ned en krans ved nasjonalmonumentet. I tillegg er ekteparet til stede på en statsbankett til kong Harald, hvor begge kongene holder tale.

Onsdag besøker kongeparet et menneskerettighetsmøte i Deichmanske bibliotek og på transportskipet Zr. SM. Rotterdam, for å diskutere forsvarssamarbeid mellom de to landene. I tillegg er det planlagt et møte med statsminister Jonas Gahr Støre.

Besøk på et algekulturlaboratorium

Kongeparet reiser til Trondheim by på besøkets siste dag. Den dagen holder kronprins Haakon tale og det blir lunsj med byens ordfører.

Kongen og dronningen vil også besøke et algedyrkingslaboratorium og en «energipluss»-bygning som «genererer mer solenergi over levetiden enn kostnadene ved bygging, drift og riving til sammen,» ifølge Statens informasjonstjeneste. .

Ben Knapen, den avtroppende utenriksministeren, overvåker det tre dager lange statsbesøket.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.