Wenche Myhre ble tiltalt i eksmannens begravelse – overbevisende ord om tunge tider: «Bølge av løgner»

Wenche Myhre ble Norges første ungdomsidol og har samarbeidet med store svenske stjerner som Povel Ramel og Lill-Babs.

Men selv om karrieren alltid har gått rett, har privatlivet hans vært full av flere tilbakeslag.

Da Wenche Myhre var 13, vant hun talentkonkurransen Ti på Topp. Victory var en platekontrakt og hennes første singel, Å, det er søndagden ble publisert.

Wenche ble Norges første ungdomsidol og starten på en lang og solid karriere.

Fem år senere, bare 18 år gammel, hadde hun åtte rekorder på en norsk topp ti og spilte Dorothy inn Trollmannen fra Oz – og har hatt tre store filmroller.

Noen år senere, i 1963, stormet Wenche også nabolandet Sverige da det var en del av karusellprogrammet, ledet av legendariske Lennart Hyland, skriver Om kvelden.

Han har også samarbeidet med flere store svenske stjerner. Blant annet med Lill-Babs, Siw Malmqvist og Povel Ramel. For eksempel er det mange som kjenner igjen sangen jeg liker deg som Ramel og Myhre gjorde sammen.


© Levert av Newsner
Povel Ramel Wenche Myhre

Gjennom årene har han spilt i magasiner, gjort showene sine på puber i forskjellige land, deltatt i Eurovision Song Contest og konkurrert i nasjonale konkurranser for både Norge og Tyskland.

Og karrieren fortsatte. I løpet av karrieren fortsatte han å kombinere kunst med skuespill, spilte roller både på scenen og i forskjellige filmer, og deltok i Eurovision Song Contest. Og sangen hans «Du og jeg og vi to» er den mest solgte norske singelen gjennom århundrene.

Eksmannen tok sitt eget liv

Men selv om karrieren lovet gull og grønne skoger, var privatlivet preget av flere tilbakeslag.

Wenche var gift tre ganger, den første i 1969 med Torben Friis-Møller, som hun fikk tre barn med. Fra 1980 til 1991 var stjernen gift med regissør Michael Pfleghar.

Wenche og Michael giftet seg i Las Vegas i 1980 og fikk i 1982 en sønn, Michael, ved navn Junior, sammen. Elleve år senere skilte paret seg.

Michael led av depresjon og i et intervju med Skavlan forteller Wenche hvordan han en stund trodde kjærligheten ville være bedre.

– Jeg tenkte at hvis jeg tok ham med til Norge, for å vise ham hvor vakre vi kunne være ved å leve et familieliv, ville alt bli bra. Men han hadde det inne, og det var umulig å stoppe, sier Myhre i «Skavlan» i kveld.

I 1991 ble paret skilt og bare noen år senere tok Michael sitt eget liv, 58 år gammel.

– Når folk velger å ta sitt eget liv, vil etterlatte alltid føle at de ikke har fått svar. De vil alltid stille seg selv spørsmålet: «Kunne jeg ha gjort noe annerledes?» Men du vil ikke finne svar på det. Det var som det var. Jeg husker Michael som en fantastisk person. En utrolig dyktig, klok og kunstnerisk mann. En sterk og fantastisk personlighet, sier Magasinet til Dagbladet, skriver Norwegian Å se.


© Levert av Newsner


Falske anklager

Perioden etter ektemannens død ble turbulent, og da hun kom for sent til begravelsen i Tyskland, ble det et stort dytt mot henne.

I sin selvbiografi, 66, skriver han om tragedien.

«Dypt urettferdig, jeg har fått skylden for forsinkelsen min. I Tyskland mottok jeg en bølge av løgner mot meg. Det ble sagt at jeg hadde kommet for sent med vilje, at jeg hadde nektet Michel å møte sønnen hans, som sto foran Nesøyas gate og at jeg hadde kastet ham ut. Jeg hadde en forvrengning i Tyskland på den tiden», skriver Myhre i den nye boken.

Wenche giftet seg på nytt med Arthur Buchardt i 1995 og bor nå sammen med den svenske komponisten Anders Eljas.

Til sammen har Wenche fire barn og ti barnebarn.

Neste tilbakeslag

Etter en lang og travel karriere fikk Wenche Myhre en marerittbeskjed. Hun hadde lidd av brystkreft og nyheten fikk henne til å gå med på å dø.

– Dette er nok den verste beskjeden en person kan få. Du kan nesten ikke forestille deg det. Jeg tenkte, vel, nå er det min tur, sa han til det norske Dagbladet, skriver han Uttrykke.

Hun ble operert og ble tvunget til cellegiftbehandling, noe som førte til at hun mistet håret.

– I dag skulle jeg gjerne sjekket om jeg hadde grått hår, men jeg trengte det ikke, sa Wenche Myhre til Norsk Magasin.

Ingen planer om å stenge

Men bare to uker etter operasjonen inntok hun scenen igjen, denne gangen med ros til legene som hjalp henne i den tunge perioden.


© Levert av Newsner


Før 70-årsdagen kunngjorde han at han hadde brukt lang tid på å bli helt frisk etter kreft, men at han ikke hadde noen planer om å avslutte karrieren.

– Så lenge jeg føler jeg fortsatt har noe å gi og publikum vil ha meg, skal jeg stå på scenen, lover Wenche, skriver Seher.

Du er en fantastisk Wenche, en ekte stjerne. Vi ønsker deg alt godt for fremtiden.

Den vakre gesten til Ruth, 94 – donerer enorme millioner av arv til syke barn: «Velkommen»

Jente med Downs syndrom blir mobbet under en kamp, ​​så går tenåringen av banen og fikser idioten

Læreren nektet å fortelle eleven – tvunget til å betale 150 000 skader

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.