Hun var en fange av FARC – nå stiller Betancourt til presidentvalg – Nyheter (Ekot)

Ingrid Betancourt, holdt som gissel i seks år av den nå oppløste farc-geriljaen, stiller som presidentkandidat i Colombia. I et eksklusivt intervju med Ekot sier han at landets hovedproblem er korrupsjon.

Det er korrupsjon som er roten til våre andre problemer, som sult og fattigdom.

Ingrid Betancourt ser også utrygghet og miljøskader forårsaket av narkotikasmugling som hovedutfordringene den colombianske presidenten står overfor om tre måneder.

Ingrid Betancourt ble berømt over hele verden da hun ble kidnappet av farsen til den nå oppløste geriljaen og holdt fanget i seks år i jungelen.

Men hennes image her i Colombia er mindre positivt enn i omverdenen. Da hun ba staten om erstatning for seks års fengsel, ble hun anklaget for å ha brukt tragedien sin til egen vinning. Kritikken har vært så voldsom at han har valgt både å forlate og kutte båndene til Colombia.

I år er den tilbake.

«Tiden har leget alle sår og gitt meg makt til å lede en endringsprosess i Colombia,» sa Betancourt til Ekot i Bogotá etter en pressekonferanse om hans kandidatur.

Hun ble med i en grønn sentrumskoalisjon, men kom snart i konflikt med de andre.

Hun har forlatt koalisjonen og vil stille til presidentvalget i mai som en uavhengig grønn kandidat. På meningsmålingene er han tre, fire eller fem, og godt under favoritten, venstrepolitikeren Gustavo Petro.

Med sin fortid blir Ingrid Betancourt sett på som en autoritativ stemme angående fredsprosessen som startet med fredsavtalen i 2016 mellom staten og geriljafarsen, som siden har blitt et politisk parti.

Betancourt mener at den nåværende colombianske regjeringen ikke har engasjert seg i fredsprosessen, men ikke blitt lukket, og det er det viktige, sier han.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.