Waymo vil kjøre uten tilsyn til sentrum

Etter å ha oppholdt seg i utkanten av Phoenix, vil Waymos selvkjørende taxi nå ta turen til sentrum. Det er ingen overvåkingsteknikere i bilene.

Det er mange eksperimenter med selvkjørende biler rundt om i verden. Normalt sitter en tekniker bak rattet klar til å ta over.

Men i Phoenix, Arizona, i USA, snurrer Waymos robottaxier rundt i sirkler i enkelte områder. Og nå er dekningen utvidet til å omfatte Phoenix sentrum – sentrum, sentrum og sør-sentralt.

Waymo-ansatte kunne bestille robottaxi til sentrum i to måneder, men da satt en Waymo-tekniker i bilen og hjalp til med kjøringen.

Nå drar teknikeren. For det første kan bare Waymo-personell være passasjerer, men den begrensningen vil bli opphevet om noen uker.

Samtidig vil overvåkede robottaxier begynne å operere i et nytt område, Sky Harbor Airport. For det første bare med Waymo-ansatte som passasjerer.

I utkanten av Phoenix kan publikum bestille spøkelsestaxier fra 2020.

Waymos flåte av robottaxier i Phoenix består av 300 biler. De som kjører i sentrum er ombygde Jaguar I-pace. De bruker femte generasjon av Waymos autonome kjøreteknologi.

KILDE: Techcrunch

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.