Vind- og solenergiselskapet OX2 forbereder seg på akselerert vekst

Tekst: Annika Wihlborg

OX2 utvikler, bygger og selger vind- og solenergi på land og til havs og tilbyr også vind- og solparkdrift etter ferdigstillelse. OX2 profilerte seg fra utvikle og selge ca 2,5 GW i Sverige, Finland, Polen og Norge til kunder som Allianz, Ardian og IKEA. OX2 opererer i Sverige, Finland, Polen, Frankrike, Estland, Litauen, Norge, Spania, Italia, Hellas og Romania med hovedkontor i Stockholm.

List opp endring og ambisiøse vekstmål

OX2 sikrer land for å muliggjøre utvikling og levering av nøkkelferdige vind- og solparker, samt anskaffe og videreutvikle prosjekter som allerede er startet av andre utviklere. Selskapet eier ingen kraftproduksjonsmidler, men selger ferdigstilte prosjekter til finansielle og industrielle investorer, større selskaper og kraftprodusenter.

OX2 har i dag en utviklingsportefølje på cirka 23 GW. Størrelsen på OX2s prosjektutviklingsportefølje gjør at selskapet har en mangfoldig portefølje av prosjekter på tvers av ulike faser, teknologier og geografier.I tillegg tilbyr selskapet tekniske og kommersielle ledelsestjenester til prosjektene som OX2 har utviklet og solgt, samt til prosjekter utviklet av tredjeparter.

Flott start på 2022

Siden slutten av februar i år har OX2s aksje økt med 72 % og er en av årets vinnere på Stockholmsbørsen

– Vi hadde en god start på 2022 og fortsetter å levere resultater i henhold til våre planer og mål. Vi har gjennomført flere oppkjøp, solgt to vindparker i Sverige, gjort flere betydelige fremskritt i våre offshoreprosjekter og etablert oss i et nytt marked. I april i år endret vi også listen da OX2 ble notert på Nasdaq Stockholm i storselskapssegmentet, sier Paul Stormoen, administrerende direktør i OX2.

Paul Stormoen, administrerende direktør i OX2

OX2s ambisjon er å oppnå årlig prosjektsalg tilsvarende en effekt på mer enn 500 MW i gjennomsnitt per år i 2022, mer enn 1500 MW i gjennomsnitt per år i 2023-2024 og på mellomlang sikt mer enn 2000 MW per år. . fokus er satt på sterk og lønnsom vekst.

Operative vindparker

De siste årenes vekst er ifølge Paul Stormoen basert på den teknologiske utviklingen vindenergi har ført frem. Siden 2018 har vindkraft vært så rimelig at den ikke krever subsidier, noe som gjør det til en attraktiv investering. Det dannet utgangspunktet for virksomheten vi ser i dag.

– Virksomheten vår har vært lønnsom fra starten og har også vært preget av et jevnt høyt aktivitetsnivå siden 2011, men de siste årene har antallet vindprosjekter økt raskere og raskere. Vi selger hylleparker og driftstjenester til våre kunder og mener vi har truffet det rette markedet med vår prismodell. Vi tok i drift 720MW vindkraft i 2021 og regner med å ta i bruk drøyt 500MW i år, sier han.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *