Verdenscuprunde: Shiffrin treffer bakkene i Norge

Mikaela Shiffrin stiller med sin krystallklode sammen med Team Atomic i verdenscupfinalen i mars.
Foto Harald Steiner / AP

Mikaela Shiffrin ser ut til å være på rask vei mot nok en stor krystallklode. Totalmesteren i verdensmesterskapet i 2022 la ut en video av vårens fartsøkt i Norge på sosiale mediekanaler sist fredag.

Den 27 år gamle teknologispesialisten kan være ivrig etter å fortsette sin siste suksess i speed-arrangementer. Ved verdenscupfinalen i Courchevel / Meribel, Frankrike, oppnådde hun sin 74. verdenscupseier i utfor og ble nummer to i super-G, to resultater som i hovedsak har sikret henne en totalt fjerde krystallklode.

Siden slutten av sesongen har Shiffrin også vært aktiv på Instagram for å støtte humanitære organisasjoner som jobber i Ukraina.



«Takk alle sammen for å støtte organisasjoner som gjør viktig arbeid på bakken og rundt om i verden for å gjøre en forskjell,» skrev han tidligere denne uken.

Owens ut med skulder- og kneskader

Kai Owens, som skadet skulderen hennes under et olympisk treningsløp, falt før hun skadet henne igjen sammen med kneet i forrige måneds verdensmesterskap for juniorer – som avsluttet sesongen – kunngjorde på sosiale medier at begge skadene har satt det til side for sommeren.



«Vel, skyt. Jeg er trist å kunngjøre at jeg ikke lenger har ACL eller labrum, sa han på Instagram for en uke siden.

«Jeg er definitivt skuffet over å være ute med et par skader, men jeg holder hodet oppe,» fortsatte hun.

«Jeg er veldig heldig som er i gode hender og som har en så fantastisk støttekrets. Til tross for at jeg har store forhåpninger til denne sommeren og neste vinter, føler jeg meg motivert til å overvinne denne nye utfordringen.»

Johnson treffer Back Bowls

2018-olympiske tycoon-stjernen Tess Johnson slappet av etter en lang verdenscupsesong med å rive vårslam i Vails bakskåler. Søndag la han ut en video på Instagram hvor han fløy ned for en løpetur under en skyfri blå himmel.

«Plasser ørn og vårslam på baksiden av Vail, det blir ikke bedre,» skrev han.

Johnson informerte også sine følgere om at han vil bruke deler av sommeren på trening med Momentum Camps, to ganger olympiske John Smart basert på Blackcomb Glacier, freeski, slopestyle og big mountain camp.

«Jeg skal trene den andre økten, så spent!» Johnson har lagt ut.

Radamus hopper til Arc City Podcast

Storslalåmstjernen River Radamus, som endte på fjerde plass under OL i Beijing, hoppet på Arc City Podcast mellom konkurransene ved forrige måneds amerikanske alpinmesterskap i Maine. Han snakket med Jimmy Krupka, vert og tidligere student ved SSCV, om medias rolle i skirenn, dens kilde til motivasjon og fremtidige mål.

Når han forklarte fortjenesten av skidekningen, skilte Radamus mellom krimnyheter og mening. «Jeg tror de begge har sin plass og verdi i å tiltrekke folk til sporten og engasjere fans,» sa han.

Mens Radamus erkjente en manglende evne til å forstå hva høyprofilerte stjerner som lagkameraten hans, Mikaela Shiffrin, som jevnlig ble kritisert av mediene under OL, går gjennom, opprettholdt han troen på at journalister burde kunne kalle det slik de ser det. den.

«Det er viktig at de forblir frie og i stand til å si hva de vil så lenge det er rett og berettiget,» sa han.

«Som idrettsutøver føler jeg at jobben min er å ikke ta for mye oppmerksomhet og når kritikken er gyldig og jeg ikke kan gjøre det, å kunne stå frem og svare media.»

Når det gjelder nylige suksesser, erklærte Radamus, som endte på 15. plass i storslalåm sammenlagt, en dikotomi om ikke å overvurdere noen løp, men også om å gjenkjenne alvorligheten av øyeblikkene på de større etappene.

«Jeg liker å ha respekt for øyeblikket, og innser at jeg bare får denne sjansen én gang … men jeg vil ikke at den skal overvelde meg,» sa han. Når det gjelder sin olympiske treskje og fremtidige mål, tok Radamus et unikt blikk på motivasjonsfortellingen hans, og førte publikum til storslalåm i Adelboden 2019. 1, var 24 år gammel.

«Jeg fikk det store lettelsens sukk som «Å, endelig klarte jeg det.» Det var som en ape på ryggen din som jeg til slutt vasket av,» husket han. Etter å ha feiret i målområdet, slo påfølgende idrettsutøvere amerikaneren ut av topp-30, og utlignet muligheten for et nytt løp og verdenscuppoeng med 0,02 sekunder.

«Jeg trodde jeg endelig fikk det, og da fikk jeg det ikke. Det minnet er uutslettelig riper i hodet mitt, sa han.

Radamus hengte et bilde av resultatarket foran løftestativet sitt hjemme og kom også inn på datalåseskjermen.

«Jeg har alltid brukt det som en motivasjon: det minner meg selv på hvorfor jeg gjør det, hva marginene er,» sa han.

«Jeg brukte den til å veilede meg. For eksempel vil jeg aldri føle det slik igjen.»

I Beijing fant han sin nye skjermsparer.

Da Radamus kom fra den olympiske storslalåmpallen, tok Radamus et bilde av utøverne som hadde fullført foran ham for å feire oppnåelsen av et livstidsmål.

«Og den dagen bestemte jeg meg for at jeg ville endre låseskjermen til det,» sa han til Krupka.

«Jeg var så nærme på å smake på hvordan det føles. Jeg så gleden og lykken som de gutta hadde og belønningen for alt arbeidet de har gjort på over 25 år, og jeg tenkte: «Gud, jeg vil det så gjerne.»

Radamus avsluttet diskusjonen med å snakke om ARCO, en stiftelse som han håper vil få premiere i sommer for å hjelpe til med å løse kostnadsproblemet som ligger i skirenn.

«Selvfølgelig må sporten være veldig dyr, men den trenger ikke være så dyr eller uoverkommelig,» sa han.

Radamus håper å bruke plattformen sin til å tiltrekke seg en «mangfoldig folkemengde», en han sier allerede «bor i skidalene i USA og ikke plukker den opp (våkner)». Den planlegger også å tilby direkte tilskudd til idrettsutøvere hvis klubber viser bevis på økonomisk støtte.

«Grunnen til at jeg gjør dette er fordi jeg føler at jeg må hjelpe til med å legge byrden på programmene selv for å støtte disse utøverne også,» sa han.

«Jeg føler de er i stand til å gå inn og trappe opp litt mer for å sikre at sporten er mer tilgjengelig for idrettsutøvere som deltar og trenger det.»

Radamus River konkurrerer i slalåmrennet ved US Alpine Championships 29. mars i Carrabassett Valley, Maine.
Foto av Robert F. Bukaty / AP

Målet er å avstigmatisere sportens notorisk uoverkommelige natur.

«Hvis vi kan få disse klubbene til å forplikte seg på denne måten og jobbe veldig hardt med priskomponenten, vil folk i samfunnet kunne si: «Wow, kanskje denne sporten er gjennomførbar for oss, kanskje vi kan sende barna våre inn i dette program. «», sa han.

«Det er mange mennesker som savner nettet fullstendig fordi de aldri gir sporten en sjanse på grunn av kostnadene.»

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *