Verdenscupklassen venter på deg – her kan du se de beste løperne live før OL – Skövde Nyheter

Oskar Svenssons comeback i Bruksvallarna var midtpunktet sist. Nå fortsetter skifesten med liverenn og mange OL-hopp. Sporten sender direkte fra Smart Energy Cup i Falun 7. – 9. januar.

Moa Olsson, William Poromaa og Maja Dahlqvist er noen av stjernene som starter liverennene i Falun fra 7. – 9. januar.

Skövde Nyheter fortsetter sin storsatsing på live skirenn denne sesongen. Takket være samarbeidet med det svenske skiforbundet kan det tilbys inntil 20 konkurransedager denne vinteren – og snart står Falun-konkurranser i sentrum.

Smart Energy Cup i Falun arrangeres med sprintrenn 7. januar, distanseløp i klassisk stil 8. januar, og en påfølgende fristilkonkurranse 9. januar. Konkurransen har blitt sitert av mange etablerte skiløpere som en viktig anledning i deres forberedelser til OL i Beijing. Denne helgen møter rytterne mange av de som er like utenfor landslaget.

– Det kan være et veldig sterkt utgangspunkt i Falun. Vi vet at Norge har restriksjoner og vil derfor sende mange av sine beste sjåfører. Våre ikke-turløpere ønsker konkurranse før verdenscupen starter igjen i Frankrike 14.-16. januar, sier landslagssjef Anders Byström.

Annonse

Annonse

Påmeldingen til konkurransen er åpen frem til tirsdag 4. januar, men det er allerede klart at løpene får en stjerneglans. I tillegg til mange av våre svenske stjerner, forventes det også en lang rekke norske skiløpere å komme til Falun og konkurrere.

Tidligere eliteløper Jennie Öberg, her sammen med Jonna Sundling og Emma Wikén, skal være ekspertkommentator under Falun-sendinger fra 7. – 9. januar.

Jennie Öberg vil være ekspertkommentator på våre sendinger fra Falun og også på kommende sendinger i løpet av sesongen. I tillegg til flerkameraproduksjon fra banen, pepres det med studio både før, under og etter løpene.

– Jeg var veldig glad for å få etterspørselen til å fungere med disse sendingene, først og fremst. Da blir det veldig gøy å følge løpene. Det er mange dyktige skiløpere og fremtidige navn å holde styr på i denne konkurransen, sier Jennie Öberg.

Dronningen av årets sprint Maja Dahlqvist har allerede annonsert at hun skal stille i sprintrennet på fredag, Jonna Sundling kan også delta da hun i likhet med Dahlqvist gir avkall på tour de ski.

– På denne måten vil han være i verdensklasse på sprinten. Det skal bli veldig interessant å se dem begge. De har OL-arenaene sine klare, som var det største målet denne sesongen.

Annonse

Hva venter du på mer?

– Foruten at det kommer mange store navn på startstreken, gleder jeg meg til å se våre dyktige skiløpere ut av landslaget. Det blir spennende å se hvordan de kan utfordre.

Annonse

Mange av OL-medaljehoppene velger å stille i Smart Energy Cup i Falun fra 7. – 9. januar. Konkurransen i Falun vil by på et kjent startfelt, en konkurranse som vi også sender direkte. På fredager starter studiosendingene 11.30, lørdager og søndager 9.20.

Fra 7.-9. januar sender Sporten di Falun direkte:

Her er live-løpene i løpet av sesongen:

4.-5. desember: Seniorlandscup, Bruksvallarna

7.-9. januar: Senior National Cup / Scandinavian Cup, Falun

14-15 januar: BAUHAUS Cup (junior), Skellefteå

16. januar: JVM-prøve, Skellefteå

29-30 januar: Senior National Cup, Torsby

19-20 februar: Senior National Cup, Skövde

5-7 mars: Folksam Cup (ungdom 15-16 år), Järpen

9-13 mars: JSM, Åsarna

8-10 april: Senior Landscup / BAUHAUS Cup (junior), Sollefteå

21. april: ankomst SM (sprintstafett), Bruksvallarna

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.