Verdenscup i hurtigløp: Polakker har nådd pallen fire ganger i Stavanger

For en uke siden tok Ziomek en femteplass i Tomaszów Mazowieckis konkurranse som startet verdenscupsesongen. På sin side debuterte Kania der, startet i gruppe B og ble nummer to, takket være at han tok seg inn i eliten. Lørdag forbedret de begge livsrekordene og tok et viktig skritt mot å oppnå OL-kvalifisering.

LES OGSÅ: Luge World Cup: Johannes Ludwig vant det første løpet

Ziomek nådde en tid på 37.746 og var bare dårligere enn USAs uslåelige Erin Jackson denne sesongen – 37.602 og japanske Nao Kodaira – 37.708.

– Medaljen her er noe ekstraordinært for meg. Jeg fikk følelsen av at Stavanger alltid har vært heldig for meg da jeg fikk verdenscupdebuten her og nå debuterer jeg på pallen. Jeg er veldig glad – sa den 24 år gamle skateren i videomaterialet til den polske foreningen for hurtigløp.

På sin side dekket Kania 500m på 34.653 og ble forbigått av kanadiske Laurent Dubreuil – 34.573 og russiske Artiom Arefeyev – 34.608.

– Jeg er usikker på hva som skjedde. Min hypotese var å bli i gruppe A, ikke å falle, for å forbigå noen ++ gjester. Da jeg fant ut at jeg skulle bli blant de ti beste, var det allerede et sjokk, og denne tredjeplassen har ikke tatt igjen meg enda… Jeg er egentlig veldig glad – sa Kania, 22, som også har spesialisert seg på inline skating.

I gruppe A konkurrerte også Andżelika Wójcik – niende plass og Piotr Michalski – 11 i gruppe A. I gruppe B kjørte Karolina Bosiek (4.), Natalia Czerwonka (25.), Damian Żurek (4.) og Artur Nogal (4.) °). ).

Senere var Ziomek også i den røde og hvite troppen til lagsprinten, der hun startet sammen med Wójcik og Czerwonka. Tiden til polske kvinner var 1.28.364 og de var uten sidestykke. Bak dem ble kanadierne rangert – 1.28.547 og de kinesiske kvinnene – 1.28.574.

I herrekonkurransen, hvor det i tillegg til Kania, Michalski og Żurek også dukket opp de røde og hvite, måtte de røde og hvite anerkjenne kinesernes overlegenhet – 1.20.122 og nordmennene – 1.21.025 – med en tid på 1.21.250.

For en uke siden tok Zbigniew Bródka tredjeplassen i fellesstartsrennet, men da var det den eneste rødhvite pallen. Artur Wasi klarte å kjempe mot presedensene i 2017.

Lørdag var Szymon Palka og Artur Janicki på 10 000 m startstreken, og tok henholdsvis 27. og 33. plass i gruppe B. Ryosuke Tsuchiya var raskest, mens i gruppe A var rekordholderen og verdensmesteren, svensken Nils van der, Poel. seiret.

Konkurransen i Stavanger varer til søndag. De er den andre av fire kvalifiseringsrunder til OL i Beijing, som finner sted fra 4. til 20. februar. De resterende rundene av verdenscupen finner sted 3.-5. desember i Salt Lake City og 10.-12. desember i Calgary.

PS, PAP

Gå til Polsatsport.pl

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.