Veien tilbake er borte: den globale matgiganten vil legge israelsk laboratoriedyrket kjøtt i produktene sine

Hvordan kan vi være så sikre? Fordi slikt kjøtt vil være overalt. Inkludert favorittspekematen, halvfabrikata og andre produkter. I juli i fjor signerte det israelske bioteknologiselskapet Future Meat Technologies og den globale matvaregiganten Nestlé en avtale om å inkludere laboratoriedyrket kjøtt i Nestlé-produkter. Den eneste grunnen til at laboratoriedyrket kjøtt ikke har tatt igjen kjøttprodukter ennå, er prisen. Men hun faller.

Future Meat annonserte nettopp at det har dyrket veldig billig kylling. 17 dollar per kilo kyllingbryst høres ikke lavt ut, men prisen på et laboratoriedyrket bryst for bare seks måneder siden var det dobbelte. Et 110 grams bryst er nå verdt 1,7 dollar.

Og ja, selvfølgelig er denne prisen fortsatt godt over prisen på naturlig kylling. Men forskjellen er ikke lenger astronomisk. Future Meat har nettopp tiltrukket seg 347 millioner dollar (rundt € 307 millioner) i investeringer, og de første laboratoriedyrkede kjøttproduktene er allerede tilgjengelige i Israel.

Interessant nok snakker Future Meat ikke bare om påvirkningen på miljøet, men også om produksjonshastigheten. Industrielt landbruk har blitt mye kritisert for sine skadelige utslipp, og det er grunnen til at laboratoriekjøttproduksjonsteknologier utvikles.

Future Meat hevder imidlertid at det kan produsere 500 kg kjøtt per dag og selve produksjonssyklusen er 20 ganger raskere enn økologisk landbruk.

Laboratoriekjøtt er en raskt voksende sektor. Så snart prisene faller, er spillet over – laboratoriedyrket kjøtt vil dukke opp i pølsen din. Den gode nyheten er at den er litt forskjellig fra naturlig.

Kjemisk er de de samme stoffene. Stamceller dyrkes i fett- og muskelvev. Teksturen er annerledes fordi disse stoffene mister krympingen. Men magen din vil nok ikke bry seg.

Kilde: https://www.timesofisrael.com/israels-future-meat-raises-347m-largest-investment-for-cultured-meat-firm-to-date/

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *