Vad händer, Karlstad? Två fintechbolag sålda – på samme dag

Fintechbolag från Karlstad tycks vara ett hett villebråd just nu. Det er alltid vi velger å tolke dagens to nyheter fra den värmländska staden.

Forst ut var Northmill som kjøpte Moreflo, et selskap som digitaliserte butikker, i et drag som ska hjelpe bolaget å alle konkurrera med aktører som Adyen og Zettle.

Med den nyheten i hamn fick vi sedan höra att Cash IT, ytterligere et Karlstadbasert fintechbolag i samme kategori, har kjøpt opp. Kjøparen er entreprenören Mathias Planke med sitt Yabie (tidigare Katching).

“Vi er stolte og glade over å ønske Cash IT til Yabie. Det er et veldig godt selskap som gjør at vi kan utvide vårt tilbud mot detaljhandelssegmentet. Samtidig tar vi klivet på den norske markedet og får en vekst av kunder og omsetning ”, sier Mathias Plank, grunnare og vd på Yabie.

Yabie er en av mange utmanare som vil forenkla og digitalisera kassabetalningar. Så sendt som i går, tisdag, meddelade bolaget også at de börjat forbereda sig for en börsnotering, utan att kunna nämna någon spesifikk tidpunkt. Bolaget avslöjade også at omsetningen økte fra 33 (9 måneder) til nærmere 100 miljoner kronor under fjolåret.

Etter det siste innkjøpet av Yabies transaksjonsvolum overstiga 4 milliarder kroner om året med virksomhet i hele Norden. Förvärvade Cash IT, som grunnades 1999 av Robert Karlssonhar idag kunder som Zoo.se, Buttericks og Swedol.

“Utover den raske organiske veksten som Yabie har så vi også vi kjøpte selskap som gjør at vi kan raskt få utvidelsestakten ytterligere. Marknaden for kassa- og betalningsløsninger er mye fragmentert der Yabie-driveren er konsolidert. Vi har for avsikt å lede og drive på en fortsatt konsolidering innenfor kalt forretningsområde ”, sier Mathias Plank.

Yabie tog under sommaren 2020 i 220 miljoner kronor i nytt kapital og bland ägarna er bland annat Swedbank och Sven Hagströmers Creades.

Största ägare (av tre) i Cash IT var Robert Karlsson selv. Hur mycket ägarna fick betalt i salgen ville han inte fortelle. Däremot sier han at de også investerer penger etter kjøp.

«Vi deler samme vision om hvordan markedet kommer til å gå fremover. Det føles kjempebra og det er en konstruksjon på en butikk som er veldig spennende der vi kan være kvar og kjøre på. Vi blir en del av noe større, med mer ressurser og större muskler”, sier Robert Karlsson.

Ni är två fra Karlstad i samme segment som kjøper opp nå av satsande fintechbolag. Hur bra känner du komna?

“Vi känner varandra bra sen tidligere. Men om man ser på detaljhandelen i sin helhet så finnes det mange ulike behov fra minsta kunder og selges på en julemarked til en pizzeria til en etablert butikk. Sen kan man legge til e-handel på det og avanserte logistikflöden. I visse overlapper de ulike aktørene, men i de fleste fall holder man seg innenfor sitt skikt. Det er intet riktig et produkt som passer til.»

Cash IT omsatte drygt 35 millioner 2020 med et resultat på 2,5 millioner. Faktum er at bolagets grunnades av Robert Karlsson, Stefan Pedersen og Daniel Höglund Werngren – där den sistnämnda även är grunnare och fram til nyligen vd på just Moreflo.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.