Tesla Supercharger åpner for flere elbiler i Norge og Frankrike
Først Nederland, nå Norge og Frankrike. Enda flere Tesla-ladestasjoner åpner nå for andre elbiler. Slik ser prisbildet ut.

Teslas prøvedrift med åpningen av sine Supercharger-ladestasjoner for andre elbiler, utvides den. Nå har den amerikanske elbilprodusenten også åpnet en rekke stasjoner i vårt naboland, Norge og Frankrike.

Det var i november at Tesla åpnet ti stasjoner i Nederland for elbileiere i landet. For å starte og betale for lading, må alle som kjører andre elbiler laste ned Tesla-mobilappen. Det er derfor ikke en «plug & charge».

I Norge har den 15 stasjoner med totalt 305 V2 og V3 ladestasjoner åpne for «ikke Teslor» fra enkelte land. I Frankrike er det også 15 stasjoner, men vi har ingen informasjon om hvor mange stolper det er.

Dessverre blir svensker på bilferie som ikke kjører Tesla fortsatt båret av Supercharger-stavene. Dagens totalt 40 «åpne» stasjoner er forbeholdt elbilister fra Nederland, Frankrike, Norge og Tyskland. Det er også viktig å ha en elbil med CCS-ladekontakt: førere av for eksempel Nissan Leaf (som har chademo-kontakt) kan ikke lade Tesla Supercharger.

Abonnement gir lavere kWh-pris

Prisene varierer mellom ulike stasjoner, men ifølge Norsk Motor er prisøkningen for elbilister som ikke kjører Tesla rundt 60 %. Skal du betale samme pris per kWh som Tesla-eiere trenger du et abonnement som koster 129 norske kroner (135 svenske kroner) per måned.

For å unngå overbelastning vil det allerede bli lagt til en straff på 10 SEK per minutt hvis du holder kontakten med en fulladet bil. Denne satsen gjelder også for Tesla-sjåfører.

Stasjonene som åpnet i Norge bør imidlertid være en av de største i landet, bemerker nettstedet tek.no. De har med andre ord mye ledig kapasitet, noe Tesla hevder «jeg vil dele».

Skulle det oppstå overbelastning i ferieperioder, for eksempel, er det ikke utelukket at Tesla vil velge å av og til «blokkere» Supercharger-stasjoner og gjøre dem eksklusive for Teslägare igjen. Over det nettstedet hans Tesla skriver at de «vil overvåke hver stasjon nøye og lytte til hva kundene sier om deres opplevelser».

Krysser fingrene for at Tesla åpner sine Superchargers i Sverige neste gang!

Hold deg oppdatert med nyhetsbrevet!

Ingenting mangler! Meld deg på vårt nyhetsbrev.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.