utenriksministeren møter sin norske kollega

AA / Tunis / Malèk Jomni

Utenriksministeren, migrasjonsministeren og tuniserne i utlandet, Othman Jerandi, møtte tirsdag i Matera sin norske motpart, Ine Eriksen Søreide, på sidelinjen av toppmøtet for gruppe på tjue (G20), arrangert og ledet av Italia.

Dette er det som kommer frem av en uttalelse publisert av departementet på sin offisielle Facebook-side og sett av Anadolu-byrået.

Ved denne anledningen diskuterte de to ministrene dagsordenen til Sikkerhetsrådet, spesielt for juli neste år, og nevnte spesielt muligheten for å ta opp spørsmålet om renessansedemningen og samkjøre holdningene til resten av medlemslandene i denne forbindelse.

De to ministrene diskuterte også viktigheten av å åpne humanitære kanaler i Syria, samtidig som de uttrykte håp om vedtak av resolusjoner som letter leveringen av bistand og hjelper til med å overvinne alle eksisterende vanskeligheter fra Sikkerhetsrådet, sier han.

Den norske diplomatisjefen sa på sin side at landet hans følger nøye med på den demokratiske overgangsprosessen i Tunisia og at det støtter den på ulike nivåer, også innen menneskerettighetsfeltet, leser vi fra samme kilde.

Medlemmene av G20, opprettet i 1999 etter en rekke finanskriser på 1990-tallet, er Sør-Afrika, Tyskland, Saudi-Arabia, Argentina, Australia, Brasil, Canada, Kina, Sør-Korea, USA, Frankrike, India, Indonesia, Italia, Japan, Mexico, Storbritannia, Russland, Tyrkia og EU.

Italia tok over fra Saudi-Arabia ved roret til G20 i november i fjor og leder for tiden den 16. sesjonen.

Det neste G20-toppmøtet finner sted 30. og 31. oktober 2021 i Roma og vil hovedsakelig dreie seg om tre temaer: mennesker, planet og velstand.

Bare en del av sendingene, som Anadolu Agency sender til sine abonnenter gjennom Internal Transmission System (HAS), blir overført på AA-nettstedet, på en kortfattet måte. Kontakt oss for å registrere deg.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.