Turnering av de fire trampolinene. Har vi noe håp bortsett fra Stoch?

Østerrikeren dukket opp fra ingensteds, vant og forsvant. Kanskje spilleren vår vil gjøre en slik overraskelse i denne kommende turneringen. Hvis det bare var en seier som Adam Małysz, hvis store karriere begynte med en seier i prestisjetunge Vierschanzentournee.

4 Colline Tournament er en unik begivenhet i hoppverdenen. Det betyr enda mer for tyskerne i VM. Tyskland ventet i 20 år på å vinne turneringen. I 2002 var Sven Hannawald den første konkurrenten noensinne som vant alle fire konkurransene. Siden den gang har våre vestlige naboer ventet på en annen Hannawald. De siste sesongene har de blitt nummer to og tredje, fordi tyskeren fortsatt mangler noe for å komme på det øverste trinnet på pallen.

Å vinne TCS er ikke lett

– Kroppen din har jobbet på full fart i ni dager. Det er ikke tid til å slappe av, det er stress og press. Det kan ikke læres, det kan ikke trenes. Du må håndtere en slik tilstand en gang i året, under 4-Hills-turneringen – sa Hannawald en gang, og det er allerede kjent hvorfor denne prestisjetunge turneringen er så vanskelig og unik på samme tid.

SE OGSÅ: Kamil Stoch avslørte målet sitt til TCS

– For meg er TCS som en grand slam i tennis. Fire løp, ti dager og en utrolig fysisk og mental innsats – sier Dariusz Wołowski fra Interia, og Kamil Wolnicki fra Przegląd Sportowy legger til: – De fire hoppene er som Tour de France for syklister. Der må du kjøre seks-åtte timer om dagen, her er det to tidels sekund for å slippe strømmen løs. En stund mistet turneringen betydning ettersom nordmennene i Raw Air betalte mer. Imidlertid vil mange spillere gi hva som helst for å ha TCS-gevinsten på CV-en.

Nylig var det polakkenes favorittturnering

Vierschanzentournee har ikke vært en polsk spesialitet på mange år. Det ble det ikke engang etter Adam Małyszs seier i sesongen 2000/2001. – Adam forklarte en gang senere at vi ikke har gensere klare for fysisk og mental anstrengelse som det du må tåle for å vinne TCS. Han påpekte selv at han lyktes, fordi han var i en gal form. Adams avhandling har vært sann i mange år. Frem til sesongen 2016/2017 – kommenterer Wołowski.

Siden sesongen nevnt av eksperten Interia, har TCS blitt en polsk spesialitet, polakkenes favorittturnering. Da vant Kamil Stoch foran Piotr Żyła og Maciej Kot var like bak pallen. De siste fem årene har polakkene vunnet TCS fire ganger: Stoch tre ganger, Kubacki én gang.

Nå må vi drømme at polakken hopper som Dietchart

Det er imidlertid lite som tyder på at serien vil fortsette. Våre hoppere gjør det dårlig denne sesongen. Jakub Kot sier vi har spillere i trettiårene som trenger å bli veiledet skikkelig, men de klarer ennå ikke å vinne alt. Jan Szturc, Małyszs onkel, påpeker at polakkene har en dårlig tilgangsposisjon, og hvis de ikke eliminerer denne feilen, vil ikke resultatene bli bedre. – Hopp er imidlertid en gal sport. Kubacki vant TCS, selv om han i Engelberg-konkurransen som gikk foran turneringen en gang var på den tredje ti, og den andre gangen deltok han ikke i den andre serien i det hele tatt – minnes Wołowski.

– Hvis du ser på de siste resultatene våre, har vi virkelig ingen sjanse. Vi kan faktisk bare stole på Kamils ​​gode hopp. På den annen side var det noen store overraskelser i turneringen. TCS vant Dietchart, som kom ut av ingenting, vant denne konkurransen og forsvant, i dag er han borte, han hopper ikke lenger. Derfor kan vi ikke utelukke vårt gode resultat – bemerker Wolnicki.

Stoch er bølgete og Kubacki har ikke vært så svak på lenge

En reporter fra Przegląd Sportowy snakket med Stoch, som innrømmet at lagets spillere hadde et problem de trengte å løse og regulere. – Kamil, selv om formen er bølget, vil gå denne neste turneringen med stor ro, for han har allerede vunnet tre seire. Jeg vet imidlertid ikke hva jeg skal tenke om Kubacki, det tredje året siden. Han hoppet anstendig i det polske mesterskapet, men det var store innløpshopp. Feil er lettere å finne med en nedre bjelke.

Wołowski har også store tvil om Kubacki. – Jeg har ikke sett en så svak David siden Łukasz Kruczek var stabssjef. For ham er det et tilbakeslag til en dårlig fortid der han sto høyt og deretter falt raskt.

Vi står foran en duell mellom Geiger og Kobayashi

Hvis ikke polakker, hvem da? – Kobayashi sikkert, selv Geiger, det er vanskelig å ta ut Eisenbichler, selv om han hopper uberegnelig, og dette kan være en hindring. Når det gjelder nordmennene, vil Lindviq og Granerud trolig bli med i kampen om seieren. Kraft kan komme som en overraskelse, siden han er kjent for å ha helseproblemer og hopper godt én gang, for ikke å nå tretti til, analyserer Wołowski.

«For sunn fornuft vil alt finne sted mellom Geiger og Kobayashi.» Japanerne gjorde det en gang, Geiger var nær for et år siden, men det fungerte ikke. Derimot kan de angripe Granerud og Kraft, kanskje vår Kamil – legger Wolnicki til.

En ting er sikkert, det er en utrolig kamp om gevinster og store pengesummer på gang. Vinneren av arrangementet vil motta 100 000 sveitsiske franc, vinneren av konkurransen 10 000 og den beste konkurrenten i kvalifiseringen 3 000. TCS er ikke bare prestisje igjen, men også enorme penger som skal hentes fra bakken.

Dariusz Ostafiński, Polsat Sport

Gå til Polsatsport.pl

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.