Tre redninger i første omgang og kun én i andre. Sveriges keeperforsøk mot Tsjekkia var en bunnløs avgrunn.

Med nød og neppe sikret Sverige seg en plass i hovedrunden i håndball-EM etter uavgjort, 27-27, mot Tsjekkia – en kamp som kanskje ikke hadde vært tilfelle selv om Andreas Palicka og Peter Johannesson hadde hatt en grei dag mellom kl. innlegg.

Keeperparet hadde sjelden det vanskelig mot tsjekkerne, hvis mål ikke ble reddet mer enn fire ganger. Palicka tok tre i første omgang og Johannesson skilte seg ut for å sjekke tverrliggeren i den andre, selv om den redningen ikke var inkludert i den offisielle statistikken.

– Ja, vi tok en, påpeker Andreas Palicka etterpå, og passer på å ikke gå i null med medkeeperen på en hel tid.

35-åringen, som en spøk Bort fra Sverige med mange storslåtte innsatser opp gjennom årene, var hun, akkurat som lagkamerat Jonathan Carlsbogård to dager tidligere, svært selvkritisk etter thrilleren mot Tsjekkia.

– Jeg tar mitt ansvar. Det var virkelig et keeperspill. Jeg kunne blitt byttet tidligere i første omgang, men så fikk vi to-tre røde kort på rad hos oss og det var ingen situasjon, sier Palicka.

Jim Gottfridsson med keeper Peter Johannesson.

Foto: Petter Arvidson / Bildbyrån

Etter pause fikk Peter Johannesson sjansen, men uten bedring. Tsjekkerne sendte ball etter ball og tomrommet til keeperne så ut til å koste Sverige en fremgang som mange hadde tatt for gitt i starten av turneringen.

En sen scoring fra Lukas Sandell 27-26 gjorde imidlertid at motstanderen ikke rakk mer enn ett mål til i minuttet igjen og Sverige var så langt foran.

– Han var svett. Tsjekkia har lyktes med det de gjør bra og vi måtte jobbe hardt, fortsetter Palicka som erstattet Johannesson med en fjerde igjen å spille uten å redde en ball.

– Det hender også en gammel hund, sier han og fortsetter:

– Jeg går inn og begynner å jage hjelp i en stressende situasjon og da blir ungene stresset fordi vi ikke fikk det vi pleier. Det er bare å si at det var synd fra min side i dag. Jeg er veldig skuffet, men i morgen er en ny dag og fire viktige kamper venter på oss.

Sammen med Spania Sverige går videre til hovedrunden og møter Tyskland, Polen, Russland og Norge.

– Det er en tøff mellomomgang med seks ganske jevne lag. Det høres kanskje klisjé ut, men vi kan slå alle lag og vi kan tape for alle lag. Det handler om prestasjonene våre og nivået vi når, men jeg tror vi skal klare å rykke ett nivå opp, sier Palicka.

Sveriges neste kamp er mot Russland på torsdag. Hovedrunden spilles også i den slovakiske hovedstaden Bratislava.

For å vite mer:

Sverige fortsetter til EM etter en thriller mot Tsjekkia

Slovenia og Vranjes ute av EM etter frysningene

Nytt covidfall i det svenske lag-EM

Sint stemning i Sveriges skjebnesvangre kamp: «I love it»

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.