Tre nye styremedlemmer foreslås til Nordeas styre

Nyheter

Publisert: 2022-02-10 09:05

Aksjonærinnstillingsstyret foreslår ytterligere tre nye styremedlemmer i tillegg til det tidligere annonserte forslaget om Stephen Hester som nytt styremedlem og styreleder. De nye navnene er Lene Skole, Arja Talma og Kjersti Wiklund.

Valgstyret i Nordea Bank offentliggjør i dag sitt forslag på Nordeas ordinære generalforsamling 24. mars 2022. Valgstyret foreslår tre nye styremedlemmer fra de nordiske landene: Lene Skole, Arja Talma og Kjersti Wiklund, samt tidligere forslag annonsert for Stephen Hester som nytt styremedlem og styreleder.

Forslaget omfatter gjenvalg av Torbjörn Magnusson, Petra van Hoeken, Robin Lawther, John Maltby, Birger Steen og Jonas Synnergren som styremedlemmer.

Kari Jordan, Claudia Dill, Nigel Hinshelwood og Sarah Russell er ikke tilgjengelige for gjenvalg.

Kjønnsfordeling også

Styret vil utnevne Stephen Hester som visepresident fra 24. mars 2022 til 30. september 2022 og Torbjörn Magnusson som visepresident fra 1. oktober 2022 på den årlige generalforsamlingen 2023.

– Valgstyret har jobbet intensivt med rekruttering av styret i henhold til prosedyreregler, med fokus på mangfold og lik kjønnsfordeling, og foreslår et egnet og kompetent styre med sterke tilknytninger til de nordiske landene. Jeg er stolt over å kunne presentere våre forslag. De foreslåtte nye medlemmene vil, i tillegg til den omfattende erfaringen fra de nordiske markedene, også tilføre lang erfaring innen bank- og forsikringssektoren og ytterligere styrke rådets kunnskap innen finans og teknologi. Jeg vil også benytte anledningen, på vegne av nominasjonsrådet og Nordea, til å uttrykke vår takknemlighet til Kari Jordan, Claudia Dill, Nigel Hinshelwood og Sarah Russell for deres dedikasjon og innsats under deres tid som styremedlemmer, sier nominasjonsrådets president. Ricard Wennerklint.

Valgstyret foreslår også å øke godtgjørelsen til de ulike styrerollene.

Nye styremedlemmer

Lena skole han har vært administrerende direktør i Lundbeck Foundation siden 2014, en av de største kommersielle stiftelsene i Danmark. Han har lang erfaring fra forsikringsbransjen, som han har tilegnet seg gjennom lederstillinger i Tryg A/S og Tryg Forsikring de siste 12 årene. Han har også lang erfaring fra styrearbeid i flere andre sektorer, inkludert helsevesen og fornybar energi. Lene Skole er dansk statsborger.

Arja Talma har lang erfaring som medlem av styrer og revisjonsutvalg for børsnoterte og regulerte selskaper, som Metso Outotec, Verkkokauppa.com, Glaston og Aktia Bank Plc. Av hans nåværende styreverv vil hans verv som styremedlem og leder av revisjonsutvalget i Aktia Bank plc bli erstattet av hans verv som styremedlem i Nordea Bank plc. Arja Talma er finsk statsborger.

Kjersti Wiklund har mer enn 20 års erfaring som styremedlem i flere teknologiselskaper. Han har for tiden verv i styret, blant annet som medlem av kontroll- og risikokomiteer, i høyteknologiske selskaper som Babcock International Group PLC, Trainline PLC og Spectris PLC. Kjersti Wiklund er norsk statsborger.

Stephen Hester er en kjent og meget erfaren internasjonal bedriftsleder. Fra en rekke ledende stillinger i finanssektoren både internasjonalt og i Norden har han en sjelden bred og dyp erfaring med ting som er relevante for Nordea.

Stephen Hester fungerte i 17 år som administrerende direktør i tre FTSE100-selskaper, inkludert Royal Bank of Scotland (2008–2013) og RSA Insurance (2014–2021), eieren av Trygg Hansa i Sverige og Codan i Danmark og Norge. Tidligere har han jobbet i 22 år i finanssektoren hos Credit Suisse og Abbey National.

Han har hatt lederroller innen privatkunde-, bedrifts- og investeringsbankvirksomhet globalt, samt innen forsikring og kapital-/kapitalforvaltning. Stephen Hester er britisk statsborger og etter å ha avsluttet karrieren som bedriftsleder tidlig i 2021, er han nå fokusert på å jobbe i internasjonale styrer, inkludert som president for det europeiske flyselskapet easyJet plc.Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.