Scandic-sjef ser en sterk bedring etter at restriksjonene ble opphevet

I oktober og november hadde Scandic et belegg på 65-66 prosent i Danmark, mens det i Norge og Sverige var mellom 57 og 60 prosent i samme periode.

I desember falt den kraftig til 28 % i Norge, 37 % i Danmark og 40-41 % i Sverige og Finland.

I januar falt sysselsettingsgraden ytterligere til 24-28 % i de nordiske landene.

Men ifølge Scandics leder ser ikke varianten av viruset ut til å ha hatt varig effekt på kundeadferd og viser til mønsteret man så da restriksjonene forsvant i fjor sommer.

«Det er veldig mye styrt av restriksjoner. Vi ser bare de siste ukene her hvor mye den har økt sammenlignet med forrige uke. Dessverre er vi veldig ustabile når det kommer til at selskaper stenger, men vi har stor tro på året som kommer og vi ser enorm energi fra kundene våre til å bestille til våren og sommeren, så vi er ganske positive, sier han. .

Hvordan har omikron påvirket bestillingene som allerede er gjort?

«Vi har ingen kanselleringer fra mars og utover. Vi har sett avlysninger i januar som kanskje er flyttet en måned eller to frem og vi har mange møter som er utsatt med kanskje 4-6 uker av gangen. Vi har en ganske solid ordrebok, spesielt fra mars og utover, sier han.

Jens Mathiesen ønsker ikke å spekulere i hvordan utleiegraden vil se ut i februar, men sier det ser ut til å gå i riktig retning.

Forretningsreiser er tilbake i stor stil denne høsten og vil være noe interessant å følge med i 2022, sier Scandic-sjefen.

– Vi har hatt en flott høst når vi ser på forretningsreiser. Det er ingen tvil om at det å reise til jobb er noe som kommer tilbake, sier han.

«Vi ser at forretningsreiser kommer tilbake veldig raskt, jeg snakket med flyselskaper som ser en enorm vekst i solgte flybilletter denne uken sammenlignet med forrige uke. Så det skjer mye når restriksjoner slippes,» sier han.

Det som blir interessant å følge med på, blir ifølge Jens Mathiesen om folk tar byturer og ferier på samme nivå som før.

«Vi regner med at det ikke vil være mange restriksjoner igjen i Europa om to måneder. Vi ser åpne festivaler, konserter, arrangementer og fornøyelsesparker på toppen i sommer. [den starka sommar] vi så det i fjor. Vi og hele bransjen forventer at sommeren og året blir ganske bra, sier han.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.