Toshiba er delt inn i tre selskaper

Japanske Toshiba har bestemt seg for å dele opp virksomheten sin i tre uavhengige selskaper. Dagens virksomhet omfatter alt fra kjernefysiske og kombinerte varme- og kraftverk til transportsystemer og produksjon av heiser og klimaanlegg. Det er også harddisker og halvledere. Divisjonen forventes å stå ferdig allerede i 2023.

For regnskapsåret som avsluttes i mars i år, registrerte Toshiba-konsernet en nettoomsetning på 3,05 billioner yen, som tilsvarer cirka 236 milliarder svenske kroner.

Nå har selskapet – med godkjenning fra styret – besluttet å dele virksomheten i tre selskaper. Alt skal være oppført om to år, melder Nikkei Asia.

Den største vil være Infrastructure Service Co, hvis nettoomsetning vil utgjøre omtrent to tredjedeler av konsernets omsetning. Det er her alt slutter, fra energi, til infrastruktur, til bygninger.

Drivenheten som heter «Electronic Devices & Storage Solutions» vil være betydelig mindre. Omsetningsmessig vil det tilsvare litt over en fjerdedel av dagens selskaper og vil omfatte alt fra krafthalvledere, optiske og analoge komponenter til harddisker.

Den tredje delen omhandler halvlederoperasjonene innenfor Kioxia. Dette er NAND-minner, der Toshiba har en andel på 40 % av virksomheten. Hva som vil skje med den delen er mer usikkert foreløpig. Etter hvert kan det også bli innlemmet i det nevnte selskapet som dekker andre halvlederoperasjoner.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.