To politifolk etterforskes etter skytingen av en svenske i Sarpsborg

Politiets spesialenhet etterforsker nå lørdagens aksjon i Sarpsborg sør for Oslo, der en 34 år gammel svensk mann ble dødelig skutt. To polititjenestemenn ble avhørt som mistenkte etter dødsskytingen og en tredje som vitne.

– To av dem ble avhørtsom mistenkt, på bakgrunn av mottatt informasjon om bruk av skytevåpen, mens den tredje ble avhørt som vitne.

– Spesialenheten avhørte også sivile vitner til hendelsen lørdag og søndag, sa forundersøkelsesleder Liv Øyen i en politiets pressemelding mandag ettermiddag.

Skutt til bena og overkroppen

Ifølge norsk politi er mannen som ble drept skutt en 34 år gammel svensk statsborger. Han skal ha fulgt etter minst én person og vært bevæpnet med minst én kniv.

Et vitne forteller VG da mannen skal ha banket på døren til herbergerommet han nå bodde på og oppført seg truende. Vitnet flyktet deretter fra rommet og ble senere hjulpet av en annen person til å ringe politiet. Den første patruljen på stedet fant en mann som nærmet seg med kniv.

– I situasjonen som oppsto avfyrte politiet flere skudd mot mannen. Slagene traff ham i både bein og overkropp, sier Øyen.

Foreløpig etterforskningsleder har ikke opplyst hvor mange skudd som ble avfyrt av politiet, men et vitne VG snakket med i helgen sa han hørte fire skudd tidlig lørdag morgen.

Det er satt i gang innsats for å redde liv, men menneskets liv er ikke reddet.

Undersøk hendelsesforløpet

Spesialenheten fikk hjelp av Kriminalpolitiet Kripos med stedlige kriminaltekniske undersøkelser, den skal også bistå med etterforskning av politiets skytevåpen og andre beslag.

Forundersøkelsesleder understreker at saken har høy prioritet og at det jobbes med å kartlegge hendelsesforløpet, politiets vurderinger og omstendighetene som førte til skytingen.

– Informasjonen vi har fått fra norsk politi er at dette er svenske statsborgere som emigrerte til Norge for flere år siden. Han ble identifisert og pårørende i Norge ble informert, sier Kristian Ljungberg, politiets rikspressetjeneste i Sverige.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.