To nye aksjer i DNBs norske portefølje: Yara må ut

Landbrukskjemikaliegiganten Yara er kastet ut ettersom stigende gasspriser nylig har satt press på aksjen.

«Til tross for at verdsettelsen ser attraktiv ut, tror vi ikke at situasjonen for selskapet vil bedre seg i overskuelig fremtid», skriver DNB.

I stedet kommer dataselskapet Atea. Aksjen utviklet seg svakt i løpet av første halvår i år med en nedgang på 40 prosent gjennom midten av juni.

«Data for andre kvartal var bedre enn forventet, og dette snudde den negative trenden. Men verdsettelsen er fortsatt interessant takket være den kraftige nedgangen ved inngangen til året», skriver DNB og fortsetter:

«Med solid resultatvekst, moderat verdsettelse og lav volatilitet skårer Atea høyt i vår analyse basert på flere kvantitative mål.»

Norske Skog er også inkludert etter at selskapet rapporterte sterke tall for andre kvartal. I tillegg er resultatforventningene økt betydelig.

«Konsensusestimatet for EBITDA 2023 er nå 47 % høyere enn ved inngangen til året. Oppjusteringen gjør at aksjens verdsettelse ikke har økt til tross for årets sterke kursutvikling.» skriver DNB.

Etter denne ukens endringer består DNBs norske portefølje av Aker BP, Equinor, Gjensidige, Grieg Seafood, Nordic Semiconductor, SR Bank, Vår Energi og Yara.

Mandag hadde DNB Norsk modellportefølje den har økt med 1,9 prosent siden begynnelsen av året. Dette kan sammenlignes med OSEBX-indeksen til Oslo Børs, som samtidig økte med 4,5 %.

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.