Tidligere kollega på Magdalena Andersson: «Folk er redde for henne»

Til Politikbyran han sier til tidligere partifeller at de er bekymret for at Magdalena Anderssons harde stil kan føre til problemer i den vanskelige parlamentariske situasjonen.

– Folk er redde for henne, sier en tidligere kollega.

Flere tidligere kolleger og venner beskriver Magdalena Andersson som en som ser på hennes synspunkter som fakta og ikke liker å gjøre feil. Og det kan bli et problem når han tar over etter Stefan Löfven.

– Det kan være vanskelig for henne å nå, sier SVTs Mats Knutson Politikbyran.

«Han blir lett frustrert»

Magdalena Andersson beskrives som konfronterende, fryktløs og langsynt, men også som et kjærlig menneske som bryr seg om sine jevnaldrende.

– Han vil ha ting gjort og folk forstår hva han vil. Hun vet at hun trenger denne lojaliteten rundt seg. Han blir lett frustrert og kan være litt irrasjonell, sier en person.

– Han er ekstremt dyktig. Det eneste er at det ikke er så glamorøst, men litt sammenhengende. Men de er vanligvis selv finansministre, sier en høytstående tidligere S-politiker.

En annen høytstående tidligere S-politiker sier Magdalena Andersson «ikke brydde seg».

– Men det er veldig tøft og går ikke overens med Annie Lööf.

«Tydelig og direkte»

Emil Källström, tidligere økonomisk-politisk talsmann for Senterpartiet, sitter i forhandlingsrommet med Magdalena Andersson:

– Hun er tydelig og grei i enhver situasjon. Hvis hun mener hun har rett og at motparten tar feil – noe hun i grunnen alltid gjør – er hun tydelig på det. Det er de som kan ta det ille opp eller så blir det dårlig stemning.

«Han ville ikke hilse på meg»

John Hassler, tidligere president i Finanspolitisk råd, opplevde «dårlig stemning» på et møte i 2015. Han sier han ble «irettesatt for notater» av Magdalena Andersson i forbindelse med å levere en kritisk rapport.

– Jeg har ikke snakket med henne siden den gang. Han ønsket heller ikke å hilse på meg eller delta i noen sammenheng jeg deltok i.

Javascript må være aktivert for å spille av videoen

SVT støtter ikke avspilling i nettleseren din. Vi anbefaler derfor at du bytter til en annen nettleser.

Professoren ble irettesatt av finansministeren: «Hun sa at rapporten var et «mentalt sammenbrudd'»

Vi så etter Magdalena Andersson som ikke ønsker å kommentere konflikten.

OPPDATERING: Etter publiseringen av artikkelen skrev Profil S og tidligere statsråd Annika Strandhäll et innlegg på Facebook der hun trekker et spyd for Magdalena Andersson:

«Alltid profesjonell, alltid respektfull. Så disse forventede angrepene som vi nå ser på karakteren til Magda, kan jeg si på en veldig kraftig måte og med lang nok erfaring at de er ren tull. Imidlertid er jeg ikke overrasket, dessverre«, skriver han blant annet».

Jeg vet Den siste delen av Politbyrået om «Bulldoseren». Magdalene Andersson i SVT-avspilling.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.