Jonas Gahr Støre: Norge letter koronare restriksjoner

– Flere blir smittet, men færre trenger sykehushjelp. Vi har fortsatt toppmøtet foran oss, sier Jonas Gahr Støre.

De nye restriksjonene innebærer blant annet at det fra fredag ​​igjen blir tillatt salg av alkohol i restauranten, men kun frem til klokken 23. Alle retter skal også serveres ved bordene. Forbudet mot alkohol i restauranten var en av de mest kontroversielle ordrene.

Restriksjoner på barnehager og skoler vil også legges til rette og vil ikke lenger være nasjonale, men kan være lokalt regulert basert på smittetilstanden. Publikumsgrensen for innendørs arrangementer har økt til 200 personer. Seriesystemet lanseres i ulike idretter og all trening som foregår utendørs er tillatt for alle under 20 år.

Karanteneregler er endret der testing kan erstatte isolasjon i boligen.

– Selv om vi åpner noe nå, må vi ta høyde for at vi lever i en pandemi med et svært alvorlig virus, sier statsminister Jonas Gahr Støre.

– Vår oppgave nå blir å sørge for at smitten ikke eskalerer så raskt og at helse- og omsorgstjenestene blir overbelastet på grunn av mange pasienter og høyt sykefravær. Det betyr at vi ikke helt kan forlate restriksjonene.

Nordmenn anbefales fortsatt jobbe hjemmefra, bruke munnbeskyttere i trange omgivelser, og unngå tett offentlig transport.

Ifølge leder for Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, er det ikke mulig å stoppe mikrobølgen og den høye smittespredningen, de resterende restriksjonene har som mål å dempe toppen og sikre at behandlingene får en rimelig belastning.

Les mer: Mikrobølgeovnen kan ikke stoppes

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.