Tesla hardt straffet i Norge: problemer på vei

En lignende prosess har allerede startet i California. Avgjørelsen i Norge har foreløpig ikke mottatt noen kommentarer fra Tesla. Det er sannsynlig at selskapet ikke vil støtte ham fordi, som nevnt bl.anteretingengineering.com, Det ble solgt over 10.000 Tesla-biler i Norge i perioden 2013-2015. Hvis hver eier må betale 13 tusen euro, vil det være et tungt slag for elbilprodusenten.

I 2019 fikk Tesla-biler en programvareoppdatering. Det foregår med fly: sjåfører trenger ikke gå til tekniske assistansesentre. Normalt, etter oppdateringer, får Tesla-biler nye funksjoner og mindre problemer er fikset. Først etter oppdateringen ble avstanden mellom ladinger og omlastingshastigheten plutselig redusert.

Når elbiler eldes, slites selvfølgelig batteriene deres ut. Det er normalt at de reiser mindre. Denne gangen la imidlertid eierne merke til at dette skjedde veldig kort tid etter en programvareoppdatering.

Sjåfører i California bemerket at bilens kapasitet sank med omtrent 64 miles etter oppdateringen. Igjen, hvis det bare var relatert til naturlig batterialdring (selv om bilene som ble nevnt i disse prosessene bare var 4-6 år gamle på den tiden), ville det sannsynligvis ikke vært noen slike klager.

Tesla kan anke Oslo-vedtaket. Denne muligheten vil sannsynligvis bli grepet, siden slike presedenser er ekstremt smertefulle. Hva skjedde med disse batteriene?

Det er mulig at de dermed er programmatisk beskyttet mot aldring. Langsommere, ikke fullt oppladbare batterier varer lenger. Men eiere må vite og akseptere det – de må kunne lagre batterier eller klemme hver siste dråpe.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.