Teknikmagasinet får ny eier igjen

Den nye norske eieren av Teknikmagasinet er den tredje i kjeden på drøye to år. Nå fortsetter satsingen på mobiltelefonreparasjon og kjeden gjør også en storsatsing på salg av brukte mobiltelefoner.

Materia Retail Group selger Teknikmagasinet SWE AB, som selskapet har eid siden november 2020, til Norwegian Release AS, et gjenvinnings- og mobilselskap som tilbyr egne mobilabonnement, kjøper, selger og reparerer brukte mobiltelefoner på nett og i butikk.

Transaksjonen er betinget av godkjenning av den ekstraordinære generalforsamlingen som avholdes 1. april, ifølge en pressemelding. Kjøpesummen er ikke oppgitt.

– Vi har gjennomført betydelige renoveringer og kostnadsbesparelser i løpet av pandemiårene og er klar for en ny milepæl i Teknikmagasinets 33-årige historie, sier adm. dir. Ulrika Göransson i en kommentar.

Ulrika Göransson skal ifølge pressemeldingen fortsette å lede selskapet etter oppkjøpet og vil også ta plass i den utvidede ledergruppen til Release Group.

– Vi har allerede startet en større omstrukturering av våre kunders tilbud med tydeligere fokus på tekniske produkter og reparasjoner. Vi ser nå frem til å få en industriell eier med store ambisjoner og en fremtidsrettet visjon med fokus på bærekraft, som kan hjelpe oss med å akselerere denne overgangen, fastslår Ulrika Göransson videre.

Release AS sin største aksjonær er familien Gleditsch Og Einar Abrahamsenog det er også en kobling med malingsprodusenten Jotunog i eierkretsen finnes det også Ole Jørgen Smedsrudrussisk tjeneste, Øistein Eriksen hvem er administrerende direktør for utgivelsen e Christopher IsaksenFinansdirektør i Release.

I forbindelse med oppkjøpet av Teknikmagasinet vil den nye eieren gjennomføre en ny emisjon.

Teknikmagasinet omfatter totalt 65 butikker i Norge og Sverige og skal nå jobbe videre med reparasjonsvirksomheten for mobilenheter, men vil også gjøre en storsatsing på salg av brukte mobiltelefoner, heter det videre.

– Vi vil gi Teknikmagasinet en grønnere profil fra 2022 og utover, sier Release-sjef Øistein Eriksen i en kommentar og sier at gjenbruk og bærekraft vil være i fokus for Teknikmagasinet fremover.

– Vi vil fortsatt tilby mobilreparasjoner i butikker med god tilgjengelighet og lange åpningstider. I tillegg vil Release forsyne Teknikmagasinet med et bredt spekter av brukte mobiltelefoner og vi tilbyr også våre mobilabonnement til lave priser og god kundeservice. Vi er alene om denne kombinasjonen og totalpakken, fastslår Øistein Eriksen videre.

Teknikmagasinet ser tilbake på et svært turbulente par år. 15. januar 2020 ble selskapet slått konkurs. I februar samme år ble det klart at 52 butikker skal drives med ny eier. Nok et eierskifte har siden funnet sted, og gadgetkjeden har vært i eierskap siden november 2020 fra Matera Retail Group. For to år siden omfattet kjeden 85 butikker i Sverige og litt over halvparten er forsvunnet.


Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.