Team Edin møtte Norge, klare for semifinale

Det var en seier for det svenske laget Niklas Edin i deres siste gruppekamp i det amerikanske verdensmesterskapet i Curling i Las Vegas. Seieren gjør at Sverige slipper å spille kvartfinale og går rett til semifinale.

Norge stilte seg på motstanderens side og inviterte svenskene til kampen til slutt. Da Magnus Ramsfjell og de andre nordmennene tok tre poeng i niende og nest siste runde, tok nabolandet ledelsen med 6-5. Men med hammerens fordel klarte Sverige å sikre seg to poeng sist, noe som betydde gulblå seier med 7-6.

Ikke fornøyd i det hele tatt

Til tross for seieren var ikke Niklas Edin i det hele tatt fornøyd med lagets spill.

– Vi spilte skikkelig dårlig på slutten av niendeplassen, selv om han (Ramsfjell) laget to kjempefine steiner fra en vanskelig posisjon, sier Niklas Edin i World Curling Federation.

– Vi måtte bruke sjansene våre i den tiende, men vi startet ikke. I stedet måtte vi håpe å ha lykken på vår side. Vi klarte ikke å kontrollere isen og gjorde for mange feil, noe som gjorde det skikkelig rotete.

Team Edin har dermed vunnet ni av sine tolv ordinære sesongkamper. De to beste lagene etter den ordinære sesongen – Canada og Sverige – går rett til semifinale. Lag 3-6 møter om to plasser i semifinalen.

– Det var en veldig viktig seier. Det var frustrerende å ikke få kontroll over isen, men å gå til semifinale er en stor lettelse, sier Niklas Edin.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.