Anne-Elisabeth Hagen: Ny informasjon om trusselbrevet

Noen timer etter at kona forsvant, fant ektemannen Tom Hagen et brev i salen. Beskjeden var klar: Anne-Elisabeth Hagen er kidnappet og ber om løsepenger i kryptovaluta.

Fredag ​​morgen ga norsk politi nye opplysninger om utpressingsbrevet. Dette i håp om å kunne komme med relevante nye forslag og føre arbeidet videre, skriver VG.

– Vi vet praktisk talt alt om dette dokumentet, bortsett fra hvem som har skrevet det og hvor det er skrevet. Vi forutsetter derfor at vi vil kunne nå et mål med dette så snart vi har de rette virkemidlene eller forfatterne å forholde oss til, sier aktor Gjermund Hanssen i en pressemelding.

Anne-Elizabeth Hagens bistandsadvokat Gard A. Lier er positiv til ytterligere opplysninger som vil føre til sakens fremdrift.

– Det har den siste tiden sirkulert informasjon i Norge og norske byer, som også leder politiet videre inn i forundersøkelsen, sier Gard A. Lier til VG.

Du vet om trusselbrevet

Trusselbrevet innebar omfattende undersøkelser der de undersøkte DNA, fingeravtrykk, fingeravtrykk, papir, konvolutter og språkbruk med mer, sier Gjermund Hanssen.

FORFATTEREN

Politiet mener brevet mest sannsynlig er skrevet av en eller flere personer som har norsk som førstespråk eller som av andre grunner behersker norsk. Brevet inneholder elementer på svensk og engelsk, og en tidlig rapport indikerte at forfatteren ikke hadde et skandinavisk språk som morsmål. Men politiet mener at elementene sannsynligvis er kunstige eller forsettlige.

PAPIRET OG KONVOLUTTEN

Papiret passer godt til printerpapiret som selges av Clas Ohlson. Det kan være andre typer papir med lignende egenskaper fra andre leverandører. Konvoluttene, en hvit C5-konvolutt, er også av typen Clas Ohlson selger.

PRINTEREN

Brevet ble sannsynligvis skrevet ut på en Hewlett Packard, HP blekkskriver med HP 302 eller HP 304 kassetter.

DATAMASKIN

Forfatteren eller forfatterne brukte sannsynligvis WordPad-tekstbehandleren på en Windows-PC som kjører Windows 10 eller 8 som operativsystem og Intel HD Graphics 630-grafikkkortet.

Politiet har mer informasjon om brevet de valgte å ikke gå ut av av hensyn til etterforskningen.

KORT OPPSUMMERT

2018

Anne-Elizabeth Hagen forsvinner fra hjemmet sitt 31. oktober 2018. Et utpressingsbrev blir funnet i parets stue, med klar beskjed:

Hun ble kidnappet og det kreves løsepenger i kryptovaluta.

2019

Etter at hun forsvinner, mottar Tom Hagen to krypterte e-poster fra de som hevder å ha kidnappet henne.

Politiet sier de ikke lenger tror at Anne-Elisabeth ble kidnappet. I stedet antas det hele å være et forsøk på å skjule hva drap egentlig er.

2020

To år etter forsvinningen meldte politiet at Tom Hagen var mistenkt for drap eller medvirkning til drapet på sin kone. En 30 år gammel mann med god kjennskap til kryptovalutaer ble også arrestert.

Både Hagen og mannen som ble kjent som «Kryptomannen» blir løslatt kort tid etter og nekter for straffbare handlinger. Retten finner at bevisene mot dem er for svake.

Politiets mistanker mot Tom Hagen gjenstår. Fordi det ikke ble offentliggjort.

2021

Politiet sier de har funnet digitale spor som indikerer at forsvinningen kan ha vært planlagt flere måneder før den ble gjennomført.

Politiets etterforskningsleder sier at et stjålet identitetsdokument står i sentrum for etterforskningen. Mannens identitet skal ha blitt solgt på internett og deretter brukt til å opprette kontoene som Tom Hagen ble bedt om å betale løsepenger.

2022

I begynnelsen av mai kan politiet hevde å lete etter informasjon om telefonnummeret (+47 407 45 668) som lovbryteren brukte for å åpne en konto på kryptovalutabørsen «Kucoin».

En Telia startpakke med SIM-kortet ble solgt på en nå nedlagt Bunnpris lavprisbutikk i Oslo på forsommeren 2017. De søker informasjon om totalt 20 telefonnumre til salgs i butikken. Det er første gang politiet har klart å knytte et etterforskningsspor til et bestemt sted

LES MER: Det nye sporet i Hagen-saken: Sim-kort og rabatt
LES MER: Tom Hagens kritikk av Netflix: «Enorm belastning øker»
LES MER: Premium Milliardærens kone er savnet: nye ledetråder til det mistenkte drapet

Andrea Gutierrez

"Tilsatt for anfall av apati. Reiseelsker. TV-spesialist. Frilansskribent. Webaholic."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.