«Tacokrisen» brer seg: chips tilbakekalles til Norge

Det norske selskapet Norganic pensjonerer flere typer tortillachips, melder Dagbladet. Årsaken er tilstedeværelsen av plantegiftene atropin og skopolamin i potetgull.

«Produktene trekkes tilbake etter oppdagelsen av tropanalkaloider (atropin og scopolamin, naturlige plantegifter i ugressfrø) i maismelet som brukes i produktene«, skriver Matportalen, som samarbeider med Matinstituttet, på sine nettsider.

Norganic ber alle som har kjøpt chipsene om å kaste dem eller returnere dem til butikken der de ble kjøpt.

«Produktet er i samsvar med gjeldende EU-lovgivning, men overdreven inntak av produktet kan føre til at anbefalt inntak av disse stoffene overskrides. Tropiske alkaloider kan være helsefarlige når de konsumeres i store mengder«, skriver Matportalen.

Fjerde selskap som samler inn tortillachips

Norganic blir det fjerde matvareselskapet som husker organiske tortillachips på grunn av tilstedeværelsen av atropin og skopolamin.

Tidligere denne uken tilbakekalte Coop, Santa Maria og Ica det populære tacotilbehøret i Sverige.

Ifølge Sabina Litens Karlsson i Livsmedelsverket er det relativt vanlig å finne atropin og skopolamin i mat, men i svært lave konsentrasjoner.

– Disse stoffene finnes naturlig i enkelte planter som vokser i åkeren, i noen tilfeller kan de være vanskelige å fjerne og derfor kan man finne rester av dem, sa han i et tidligere intervju med Expressen.

Pommes fritesen blir hentet

Det norske selskapet Norganic pensjonerer all potetgull av variantene «Amaizin Organic Tortilla Rolls Tomato» (100 gram), «Amaizin Organic Tortilla Chips Chili» (75 gram) og «Amaizin Organic Tortilla Chips Natural / Natural Corn Chips» (150 gram) .


Tilbakekallingen gjelder alle sjetonger med en forfallsdato mellom 13. august 2022 og 5. mars 2023.

FINN UT MER: To lette sauser som løfter fredagens intimitet

Kokken og TV-profilen viser deg hvordan du enkelt kan lage din egen majones. I tillegg får du tips om supergod soyasaus med sesamfrø! Perfekt til taco eller sommerruller!
LES MER: Friday Tacos in Danger: Chips blir tilbakekalt i massevis

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.