Sveriges to største eksportnasjoner går til valgurnene – Sveriges Radio stive monitorer – Presseinformasjon

I september går både Norge og Tyskland til valg. I tillegg til å være naboland og Sveriges to største eksportland med alt det innebærer, venter et spennende tronskifte i Tyskland, hvor Angela Merkel går av som kansler uavhengig av prestasjoner etter 16 år som en sentral aktør ikke bare i tysk politikk, men også i europeisk og verdenspolitikk. Akkurat nå tyder også meningsmålinger i Tyskland på at Angela Merkels kristendemokrater ikke er i ferd med å bli det største partiet, men mye kan skje med mer enn tre uker igjen på valgdagen. Selv i Norge tilsier mye av førvalgsdebatten og opinionen at Erna Solberg må gå av som statsminister etter åtte år. Sveriges Radio følger tett begge valgene før, under og etter valgdagene.

Norge – valgdag mandag 13. september

I tillegg til den norske korrespondenten til Sveriges Radio Carina Holmberg og journalister Beatrice Janzon Og Victor Jensen klimakorrespondenten kommer Marie-Louise Kristola rapport som olje og klima står øverst på listen over de viktigste valgsakene til norske velgere. Sveriges Radio er tilstede rundt om i Norge for å følge valgkampen.

Tjenesten vil bli hørt jevnlig digitalt og på Ekot nyheter, aktualitetsprogrammene P1-morgon, Studio Ett og God Morgon Världen 12. september.

Valvaka Norge: Starter kl 20.35 mandag 13. september sender Sveriges Radio valvaka i P1, på nettet og i Sveriges Radio Play-appen.

Valgvaken er berammet kl Erika Mårtensson og den tidligere korrespondenten fra Norge Jens Möller han er assistent som sender Sveriges Radio på stedet under valgvaker i Oslo og Tromsö. Svensk radio sender til midnatt og et ferdig valgresultat.

Prosjektleder for valget i Norge og produsent for valgvaken: Louise Terling: louise.terling@sverigesradio.se

Tyskland – valgdag søndag 26. september

Valgrapporteringen fra Tyskland er i full gang og med dekning av den siste valgkampsprinten i uken før valget blir den enda mer omfattende. Den tyske korrespondenten Caroline Salzinger kommer med reportere sendt Daniela Marquardt, Angela Wiese Edeler Og Caroline Kernen, Sveriges Radios korrespondent med et ungt livssyn, gir omfattende dekning med dybdereportasjer, nyheter og samtaler på mange av Sveriges Radios programmer og digitale kanaler.

Europapodden med vert Claes Aronsson vil være i kraft i Tyskland og vil sende flere spesialprogrammer. Det blir blant annet en leksjon om de viktigste tyske stemmesedlene. Hva det egentlig betyr når tyskerne snakker skrive ut liggende, velgjører, Og kjønn?

Valvaka Tyskland: 26. september starter valguken klokken 17.00 i P1, på nettet og i Sveriges Radio Play-appen. Verten er Johar Bendjelloul, som sammen med assistentene Luise Steinberger og våre delegater, så vel som eksperter og gjester i studio og i Tyskland, vil lede lytterne inn i natt til det tyske valget når spådommene og de første resultatene kommer.

Prosjektleder for det tyske valget og produsent for valgvaken: Hansjörg Kissel: hansjorg.kissel@sverigesradio.se

Pressebilde:
Erika Mårtenson (fotograf Micke Grönberg / Sveriges Radio)
Jens Möller (fotograf Mattias Ahlm / Sveriges Radio)
Carina Holmberg (fotograf Mattias Ahlm / Sveriges Radio)
Johar Bendjelloul (fotograf Mattias Ahlm / Sveriges Radio)
Luise Steinberger (fotograf: Mattias Ahlm / Sveriges Radio)
Caroline Salzinger (fotograf Mattias Ahlm / Sveriges Radio)

Trykk kontakt for mer informasjon: Claes Bertilson, presseansvarlig, 070-327 7807, claes.bertilson@sverigesradio.se

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.