Sverige utklasset Norge i kvartfinalen i VM

Eliminasjonen av Uppsala hadde ikke motet, og ved midten av kvarteret i verdenscupen ledet svenskene 7-0. Da fikk nykommer Jonna Sjöberg sine første spilleminutter i verdenscupen, og i sitt første bytte assisterte han bakket Sandra Boric Svärd som gjennom krysset satte sitt første VM-mål på 8-0.

– Det er en helt utrolig avslutning. Godt initiativ fra Sjöberg, Boric Svärd skyter ikke så ofte, men mens han gjør det, sier SVT Sports-ekspert Anna Wijk.

Den 23 år gamle Rönnby Sjöberg-spissen, som var godt skikket til å score, ble kalt inn på landslaget kvelden før kvartfinalen i VM. Han erstattet den skadde Sofia Joelsson.

– Jeg trente i går kveld og satt hjemme og studerte, så fikk jeg en telefon fra «Kotten» (landslagskaptein Åsa Karlsson) like etter ni. Siden har alt gått i ett, jeg har bare hatt tid til å sove, sier Jonna Sjöberg.

Sveits eller Slovakia i semifinalen

– Det var deilig å komme inn og assistere, så man kunne slippe seg løs litt senere.

Etter det fullførte Maja Viström sitt hat-trick, og det var så det hun sendte videre til Moa Gustafsson som fastsatte slageren, 13-0.

– De ser veldig sterke ut. De er ennå ikke testet, selv om de møtte Finland tirsdag (9–3 Sverige i gruppespillet). De gjør alltid gode ting, og jeg er imponert over all innsatsen deres. Det skal bli artig å se dem igjen på lørdag, sier ekspert Wijk.

Sverige møter Sveits eller Slovakia i semifinalen.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.