Svensk Handel kritisk til behandlingen av grensehandel

I 2019 brukte norske besøkende 27,9 milliarder SEK i Sverige. Handelen langs grensen til Norge sysselsatte 7200 personer.

Så kom pandemien og spredte seg som et vått teppe over grensehandelen. Mange forhandlere har mistet over 90 % av salget.

I løpet av høsten lysnet situasjonen da Norge lempet på adgangsrestriksjonene. Men ettersom smitten økte betydelig i både Sverige og Norge mot slutten av året, ble det innført nye barrierer for at nordmenn kan krysse grensen problemfritt, noe som bekymrer svensk handel.

– Utfordringene med pandemien må løses i fellesskap mellom Sverige og Norge. Grensehandel er for viktig til å bli tatt politisk som gissel, i stedet for å hindre handel mellom landene våre bør målet være å styrke det nordiske samarbeidet, sier Mats Hedenström.

Han hevder at nordisk samarbeid fungerte dårligere når det trengtes som mest.

– På steder som Strömstad, Charlottenberg, Årjäng, Långflon, Storlien og Riksgränsen er arbeidsplasser og entreprenørskap nå truet på både kort og lang sikt. Det handler ikke bare om handel, det handler om fremtiden til de hardt rammede kommunene langs norskegrensa. Jeg lurer på om våre beslutningstakere virkelig forstår hva som står på spill i disse ofte tynt befolkede delene av landet vårt, sier Mats Hedenström

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.