Svensk drept av norsk politi

Mannen skal ha fulgt etter minst én person og ifølge politiet var han bevæpnet med minst én kniv. Et vitne forteller til VG hvordan mannen lørdag morgen ville banket på døren til herbergerommet der han nå bodde og hadde opptrådt truende.

Vitnet flyktet deretter fra rommet og ble senere hjulpet av en annen person til å ringe politiet.

Spesiell etterforskning iverksatt

Da politiet fikk kontakt med gjerningsmannen, eskalerte situasjonen og politiet skjøt, ifølge Anders Svarholt i politiet.

– Det ble satt i gang innsats for å redde livet, men livet hans ble ikke reddet, ifølge NTB.

Politiet meldte søndag at det vil bli iverksatt ytterligere etterforskningstiltak på hendelsen og at vitneforklaringene i media er i tråd med det som har kommet frem så langt. En spesialenhet, tilsvarende det svenske politiets specialutredning, skal gjennomgå inngrepet.

Identiteten er ikke fullstendig bekreftet

– Vi er bare i starten av etterforskningen og kan ikke gi detaljer som hvor mange skudd som ble avfyrt eller av hvem, sier forundersøkelsesleder Liv Øyen til SVT.

Flere politifolk er allerede hørt i etterforskningen og det er blant annet ventet en teknisk etterforskning av våpnene som ble brukt i inngrepet. Den berørte mannen er foreløpig ikke obdusert, ifølge Øyen, og hans identitet er ikke 100 % bekreftet.

Svensk politi ønsker ikke å kommentere saken og sier til SVT at de ikke har hatt kontakt med norsk politi i forbindelse med skytingen. Det er ingen nyheter om at mannens pårørende er varslet.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.