Strålende oppfinnelse av amerikanske forskere – fleksibelt batteri: fungerer også i vaskemaskinen

Bruktelektronikkmarkedet vokser og utvides stadig. Smarte klokker, armbånd, ringer, ringer og til og med hatter – vi vil ikke lete etter deg, men vi har sannsynligvis allerede smart undertøy. Forskere forstår at dette er et område med stort potensial, så de utvikler fleksible batterier. De vil også være nyttige for sammenleggbare telefoner, bærbare datamaskiner og vitenskapelige enheter. De spenstige batteriene er der også allerede, selv om de er langt fra laboratorieveggene og ikke lever.

Nå har forskere bestemt seg for å lage et batteri som tåler vask. Sinkoksid- og manganbatterier kan være billige, men å gjøre dem vaskbare var ikke en enkel prosess.Sammenleggbart og vaskbart batteri. Bilde av University of British Columbia

Til å begynne med ble sink- og manganoksidet knust til et fint pulver. De er integrert i en polymer spesialdesignet for batteriet. Dette skapte svært tynne og svært elastiske lag som, limt sammen, gjorde det mulig å lage et fungerende batteri, hvis tykkelse avhenger av antall lag, og som er beskyttet mot miljøet av et ekstra lag av samme polymer.

Det resulterende batteriet er veldig fleksibelt og holdbart. Den kan også strekkes to ganger. Videre er kjemien til sink og manganoksid mye tryggere enn for litiumioner. Den tilgjengelige kapasiteten – 160 mAh g – 1 – er ikke enorm, men dette batteriet skal spare 75 % over 500 ladesykluser. dens kapasitet. Så langt har forskere funnet ut at batteriet vil overleve rundt 39 vask.

Hvorfor et vaskbart batteri? Det kan være en sensor sydd inn i klærne som overvåker ulike fysiologiske parametere. Et mykt og trygt batteri ville gå ubemerket hen og ville ikke være redd for å vaske. Riktignok har forskerne ikke hastverk med å kommersialisere denne teknologien ennå: først og fremst ønsker de å få bedre parametere for holdbarhet og kapasitet.

Kilde: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/aenm.202103148

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.