Storbritannia: Forsvarsminister: Putins imperiale ambisjoner vil ikke ta slutt i Ukraina

Den britiske forsvarsministeren Ben Wallace anklaget Russlands president Vladimir Putin for å ha tsarambisjoner og uttrykte bekymring for at de ikke ville ende med Ukraina. I mellomtiden sa lederen for britisk diplomati, Liz Truss, at Russland lette etter en begrunnelse for å invadere landet.

  • Spørsmålet om konsekvensene for Russland av invasjonen av en suveren nasjon må tas på alvor.
  • Wallace advarte Putin om at ved å invadere ville han risikere å bli husket som den som ville dra Russland inn i en langvarig konflikt.
  • Lørdag anklaget sjefen for det britiske utenriksdepartementet, Liz Truss, Russland for å føre en desinformasjonskampanje for å rettferdiggjøre invasjonen av Ukraina.

«Jeg frykter at dette virkelig er president Putins arv, det vil si en falsk visjon, om Russland, som ikke engang tsarene har klart å skape og konsolidere, det er Russland som består av Hviterussland, Ukraina og Russland,» sa Wallace i en uttalelse.intervju publisert på lørdag av Daily Telegraph.

Han la til at «tsarens motto for det russiske imperiet» har «mye dypere implikasjoner for sikkerheten i Øst-Europa, siden det ikke ender med Ukraina».

Den britiske forsvarsministeren understreket at spørsmålet om «konsekvensene for Russland av invasjonen av en suveren nasjon må tas på alvor fordi verden ser på, kineserne ser på». Han understreket at dersom Putin bestemte seg for å invadere, ville eventuelle økonomiske sanksjoner og konsekvenser være «alvorlige» og «gå langt utover sanksjonene i 2014» da Moskva annekterte Ukrainas Krim.

Wallace snakket med Daily Telegraph under sitt besøk i Sverige, Finland og Norge for å forsikre dem om britisk støtte. – Land som Sverige og Finland er oppriktig bekymret over Russlands nåværende oppførsel og konsekvensene av invasjonen av Ukraina, sa han. Han forsikret at Storbritannias uttreden av Den europeiske union ikke betydde å redusere forpliktelsen til sikkerhet i Europa.

Han advarte Putin om at når han invaderte, risikerte han å bli husket som den som ville dra Russland inn i en langvarig konflikt, slik som skjedde i Tsjetsjenia eller før, under Sovjetunionen, i Afghanistan. «Russland risikerer å bli sittende fast i en konflikt som potensielt kan koste livet til mange unge russere, og det bør ikke ignorere det ukrainske folkets vilje til å beskytte sin suverene stat. Min største frykt er at president Putin tar feil. beregninger og vilje føre til store tap av mennesker på alle kanter, sa forsvarsministeren.

I mellomtiden, lørdag, anklaget sjefen for det britiske utenriksdepartementet, Liz Truss, Russland for å føre en desinformasjonskampanje for å rettferdiggjøre invasjonen av Ukraina og lovet solidaritet med Kiev. «Russland fører en desinformasjonskampanje for å destabilisere og rettferdiggjøre invasjonen av sin nabo, Ukraina. Russland må stoppe aggresjon, redusere eskalering og delta i konstruktive samtaler,» tvitret Truss.

Fra London, Bartłomiej Niedziński

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.