Stjernene i Sverige og Norge møtes i Scandinavian Cup i Falun

Litt over en måned før OL i Beijing finpusser svenske skiløpere formen i Scandinavian Cup, som arrangeres i Falun denne fredag-søndagen.

Du som er Premium-kunde kan se konkurransene direkte på Expressen.

Konkurransene, som avgjøres på Lugnet nasjonalarena, er ettertraktet av skiløperne på landslaget som for eksempel har gitt opp Tour de ski og ønsket å teste formen før neste mesterskap.

Årets startfelt blir fullt av stjerner med sprintdronning Maja Dahlqvist i spissen.

– Det er morsomt. Jeg hørte om det i fjor sommer da de søkte på konkurransen og sa «få det, jeg skal gjøre det». Så vi fikk det, det var kult. Det passer meg, sier Dahlqvist.

Svensk-norsk stjernetreff i Falun

Dahlqvist skal forsvare Faluns svenske farger i selskap med blant andre Jonna Sundling, Moa Olsson, Maria Nordström, Lovisa Modig, Lisa Vinsa og Sofia Henriksson.

Men hard motstand venter, i form av en norsk invasjon av konkurranser.

Allerede under sprinten fredag ​​konfronteres svenskene med stjernene Magni Smedås og Julie Myhre.

– Å være en konkurranse i Scandinavian Cup, det er en tøff konkurranse. Bare se på startlisten så skjønner du at du må prestere globalt for å ende på topp, sier Jonna Sundling.

Hvor viktig er denne helgen for deg?

– Siden jeg kun kjørte to og et halvt løp, er denne konkurransen viktig for å venne meg til konkurransen. Så langt har jeg også kun løpt sprint og til helgen blir det også to lengre distanser. Så det blir kjempebra!

Blant herrene skal Johan Häggström og Anton Persson konkurrere på sprinten mot den nye norske verdenscupvinneren Håvard Solås Taugbö, klar for Beijing-OL.

I tillegg er William Poromaa tilbake på sporet etter en tøffere treningsperiode og får et viktig mål på tapperhet før OL under lørdags- og søndagsdistanseløp. Kraftig motstand venter blant andre den norske landslagsløperen Sindre Björnestad Skar.

Expressen sender Skandinavisk Cup fra Falun

Expressen satser stort på Falun-konkurranser og -sendinger med studio på stedet med Tomas Pettersson og Philip Gadd, kjent fra det suksessrike Skidnack-formatet. Richard Olsson kommenterer sendingene med tidligere landslagsløper Jennie Öberg.

Alle Expressen Premium-kunder kan se konkurransene live og i reprise. Du finner TV-spilleren i en artikkel for hver konkurransedag, som opprettes i løpet av konkurranseuken og vil være synlig på expressen.se/sport.

I artiklene med TV-spilleren er det et kjøpsvindu hvor du umiddelbart kan starte kjøpet, les mer om Expressen Premium her.

Konkurranseprogram

Fredag ​​7. januar kl 23.30

Sprint, fristil


Lørdag 8. januar kl 09.20

15 km, menn, klassisk stil

10 km, damer, klassisk stil


Søndag 9. januar kl 09.20

10 km, kvinner, fristil

15 km, menn, fristil

FOR Å VITE MER: Ukjent drama: Sverige er nå tvunget til å betale bot
FOR Å VITE MER: Tallene sjokkerer Kalla: «Wow, djevler!»
FOR Å VITE MER: Ski-VM: alt du trenger å vite

Skidsnack: Norsk jente vs Sverige – på baken

Alle snacks fra Tour de ski

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.