Språkforumet «Er det en plass for det litauiske språket i moderne vitenskap?»

6. oktober kl 15.00 Statens kommisjon for det litauiske språket fortsetter syklusen av fora for publikum og inviterer deg til å se det tredje forumet på Youtube-kanalen for å diskutere språket til litauisk vitenskap og dets trender.

Er det litauiske språket virkelig på tilbakegang i moderne vitenskap? Er grunnvitenskap en del av de globale vitenskapene og humaniora? Hvorfor dedikerer noen forskere vokabular til termer innen sitt felt?

Er det nok offentlig kunnskap om vitenskapelige resultater på et språk de forstår? Ikke bare litauere, men også representanter fra andre sektorer vil diskutere dette på forumet.

Forumet vil bli ledet av en kjent språkforsker fra landet, Assoc. dr. Antanas Smetona.

Antanas Smetona | bilder av arrangørene

Trender i akademisk språk vil kort presenteres av medlemmet av Institutt for humaniora og samfunnsvitenskap ved det litauiske vitenskapsakademiet, Acad. Bonifacio malm.

Norske realfag Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, Det humanistiske fakultet, Institutt for musikk prof. dr. I rapporten «Ytringsfrihet og vold» vil Gediminas Karoblis dele sin erfaring og tilnærming til det akademiske språket i Norge.

Kjent landspsykolog prof. dr. Gediminas Navaitis vil snakke om bestemmelsene til lykkeøkonomien i utdanningssystemet, der nasjonalspråket også bør finne et passende sted.

Audrys Antanaitis, president i VLKK, Acad. Jūras Banys, VU prof. dr. (HP) Valentina Dagienė, prof. habil. dr. Alvydas Butkus, LSMU prof. dr. Neringa Paužienė, VU doc. dr. Diego Ardoino, seniorforsker, Senter for naturforskning dr. Zigmantas Gudžinskas og andre.

Foruminnlegget vil være tilgjengelig på Youtube-kanalen til Statens kommisjon for det litauiske språket.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.