Spania venter fortsatt på Marokkos ambassadør

«Foreign Affairs kommenterer ikke de suverene beslutningene til en annen stat», pekte han ganske enkelt på det spanske utenriksdepartementet som ble bedt om å forklare hvorfor Marokko forlot Spania og Tyskland uten diplomatiske oppdragssjefer.

Den marokkanske regjeringen har publisert listen over marokkanske ambassadører som er utnevnt i flere land, inkludert Frankrike, Storbritannia, Nord-Irland, Nederland, Sverige, Hellas, Australia, Norge og flere afrikanske land. Stillingene i Madrid og Berlin, som mangler marokkanske ambassadører, ble ikke dekket.

For å lese: Spania må raskt gjenopprette forholdet til Marokko for å unngå skade

Spania og Marokko har vært gjennom en alvorlig diplomatisk krise siden april forårsaket av ankomsten til Spania av Brahim Ghali, leder av Polisario-fronten. En enestående migrasjonskrise fulgte med den massive ankomsten av migranter til Ceuta i mai. Siden den gang har Marokko kalt tilbake sin ambassadør i Madrid for konsultasjoner. Utenriksminister José Manuel Albares jobber med å gjenopprette forholdet på et nytt grunnlag.

Å lese: Tyskland ser søtt ut i Marokko

Marokko har også opprettholdt en åpen krise med Tyskland siden mai, da det tilkalte sin ambassadør til Berlin som svar på «fiendtlige handlinger» det tilskriver tyske myndigheter som stilte spørsmål ved marokkansk suverenitet over Sahara.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.