Som i det tjuende århundre. har folk sett for seg fremtidens teknologi? | Hjem til eSport

Faktisk har mange av prognosene for tidens fremtid – fra overfloden av biler og fly til den utbredte overføringen av informasjon – endelig gått i oppfyllelse. Selvfølgelig reflekterte ikke spesifikasjonene til disse enhetene nødvendigvis virkeligheten, men disse visjonene viste oss hvilke fremskritt teknologien har gjort gjennom århundrene og hvor mange ytterligere innovasjoner vi fortsatt kan forvente.

1876 ​​Alexander Graham Bell patenterte ideen om en telefon, en enhet som er i stand til å overføre den menneskelige stemmen via kabel. Med den utbredte bruken av denne enheten, har funksjonene den tilbyr tillatt kommunikasjon å dekke store avstander. I 1915 tillot dette «trådløse telefonsystemet» en mann i staten Virginia å snakke med en mann i Paris mens en annen mann fra Honolulu lyttet til dem. Samtalen satte rekord for den lengste distansen på den tiden, og nådde 7886 kilometer.

Foto fra Jekyll Island, Georgia / Opptak av tidens lengste samtale

Bell ble lamslått av denne rekorden og den enorme innvirkningen hans arbeid hadde på verden og spådde at dette resultatet gir en tid da det vil være mulig å snakke med folk hvor som helst på telefonen via trådløs telefon. Den amerikanske oppfinneren så også for seg en fremtid der denne typen teknologi ville tillate folk å gjøre nesten hva som helst eksternt. Han trodde trådløst at vi ville være i stand til å utføre enhver mekanisk operasjon som kunne gjøres manuelt. I utgangspunktet tok ikke Bell feil med spådommene sine.

For et århundre siden skapte folk visjoner for fremtidens transport. 1914 Ford Motor Company utviklet det første mobile samlebåndet, slik at selskapet kunne bygge 300 000 biler på ett år. Etter hvert som en ny transportmåte begynte å endre samfunnet, begynte futuristene å se for seg en verden der alle fra Miami til Moskva kunne reise i sin egen bil. Riktignok så disse bilbildene litt annerledes ut enn vi er vant til å se dem nå.

Foto av Julius Baer / Fremtidens ubåt

Foto av Julius Baer / Fremtidens ubåt

1918 Fremtidens bil ble beskrevet som vanntett og værbestandig, laget utelukkende av glass på sidene og setene kunne flyttes hvor som helst i kjøretøyet. Andre forskere har spekulert i at bilen kun skal kjøres på tre hjul eller at den vil være helt jevn i luften. Den franske kunstneren Jean-Marc Côté laget illustrasjoner som portretterer mennesker på 2000-tallet. Han vil reise med ubåtbuss. Kunstnerens fantasi var flyktig: han trodde det frem til 2000. Nesten all menneskelig transitt vil foregå med fly. De ekstravagante bildene fra vår periode forutsier levering av lufttaxier, luftskip, postbud og offentlig transport.

"Stabel med design" swimr./Jean-Marc Côté skraidančio paštininko vizija

«Design Stack» svømmer./Jean-Marc Côté skraidančio paštininko vizija

Riktignok var ikke alle fremtidige anslag knyttet til teknologien positive. HG Wells skrev i sine romaner om en sivilisasjon ødelagt av gass under den store teknologiske krigen. Selvfølgelig er en av de mest kjente novellene gjennom tidene som er skrevet om utopiske/dystopiske teknologitemaer Aldous Huxley. Hans grufulle «Great New World» hadde en forkjærlighet for vitenskapelig nøyaktighet, ettersom forfatteren selv var flittig interessert i vitenskapen om ektogenese, og broren Juliian Huxley var en fremtredende biolog. Huxleys roman (G. Varnas, satt opp i Litauen i år), beskriver tilstanden i verden, hvis borgere er modellert i et intellektuelt hierarki basert på intelligens. Denne boken forutser store vitenskapelige fremskritt innen reproduktiv teknologi, psykologisk manipulasjon og klassisk kondisjonering.

Foto av Dmitrijus Matvejevas / Performance

Foto av Dmitrijus Matvejevas / Performance «Great New World» av Gintaras Varnas

I følge Peter Bowler, forfatter av «History of the Future: Prophets of Progress fra HG Wells til Isaac Asimov,» har forskere og ingeniører vært mye mer optimistiske om teknologisk fremgang. Bowler påpekte at visjoner om tid som «vi vil fly om 20 år» faktisk ble skapt av de menneskene som var direkte interessert i å promotere den spesielle teknologien som ble utviklet. Med andre ord, teknologisk fremgang har blitt sett snevert, uten å vurdere den potensielle sosiale betydningen av nye strukturer på ulike kulturelle eller politiske felt.

For det meste det tjuende århundre. den teknologiske utviklingen ble sett på som en mulighet til å lette de daglige livsoppgavene. Det er gjort sjeldne forsøk på å forutse teknologi som en kjede som fullstendig har tilranet seg menneskeliv. Slike visjoner ble ofte sett på med skepsis eller til og med komedie. Riktignok det 21. århundre. skeptisk til teknologisk dystopi.

Kennard Benson

"Kaffeguru. Musikkspesialist. Vennlig skribent. Hengiven nettentusiast. Wannabe-analytiker. Fremtidig tenåringsidol."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.