Solör Bioenergi kjøper to fjernvarmeanlegg på Öland

De siste dagene har det blitt klart at Solör Bioenergi kjøper opp fjernvarmemidlene i Färjestaden og Mörbylånga på Öland. Oppkjøpet, som er en del av Solör Bioenergis definerte vekststrategi, betyr at Solör styrker sin posisjon som en ledende aktør innen fornybar energi. Nå er det fokus på å vokse fjernvarmevirksomheten sammen med Mörbylånga kommune.

Solör Bioenergy Group er en ledende aktør innen fornybar energi basert på trebrensel med 600 000 brukere hver dag. Selskapet har 299 lokasjoner i Sverige og Norge spesielt, hvor fjernvarme, damp og elektrisitet produseres og distribueres til boliger, bedrifter, offentlige virksomheter og industrier. Aktiviteten omfatter også energigjenvinning av impregnert trevirke og produksjon av biodrivstoff, samt forvaltning og vedlikehold av kommunale og private VA-anlegg. Ved å utnytte ressursene i skogen ønsker Solör å legge til rette for et bærekraftig samfunn med lave karbondioksidutslipp.

Gradvis oppkjøp
Virksomheten skal drives med lokal forankring i eksisterende bemannede byer i Kalmar. I hver region innen Solör er det ekspertise med lang bransjeerfaring for å administrere den lokale fjernvarmen og være raskt tilgjengelig i tilfelle feil.

Produksjonen av varme skjer ved forbrenning av biodrivstoff og tilførselen av fornybar energi utgjør rundt 20 GWh per år til rundt 290 tilkoblede kunder.

Kjøpet fra Mörbylånga kommune inkluderer alle anleggsmidler, kunder og kontrakter som tilhører fjernvarmesektoren. Det omfatter også for eksempel fjernvarmeledninger og alle produksjonsanlegg inkludert kjeler. Oppkjøpet vil skje gradvis i løpet av de neste seks månedene.

Langsiktig samarbeid
Solör Bioenergi vil støtte veksten av Mörbylånga kommune og dens videre utvikling med fornybar energi.

– Vi er med og bygger videre på eksisterende infrastruktur med fokus på fornybar energi og lokalprodusert varme. Vi har en god dialog med kommunen om hvordan oppkjøpet best gjøres og samarbeidet vårt fungerer veldig bra, sier Nils Svensson, regiondirektør i Solör Bioenergi.

Solörs fjernvarmevirksomhet skal bidra til en langsiktig og bærekraftig utvikling i miljøsektoren.

– Både Färjestaden og Mörbylånga har stor vekst og vi håper å kunne bygge ut Färjestaden-anlegget på sikt. Vi har allerede flere potensielle kunder som er interessert i å være med, sier Nils.

– Mörbylånga kommune skal være et sted for vekst og livskvalitet. Et sted preget av sosial, miljømessig og økonomisk bærekraft. Vi i Mörbylånga kommune ser på Solör som en samarbeidspartner som kan fortsette å bidra og utvikle kommunen som en attraktiv bokommune. Viktige utvelgelseskriterier når vi ønsket å finne en kjøper var også langsiktige kundefordeler og bærekraftspørsmål, sier Matilda Wärenfalk, formann i kommunestyret i Mörbylånga kommune.

Lance Hawkins

"Henivne sosiale medier-nerd. Matelsker. Ond kommunikator. Ivrig ølspesialist. Hardcore bacon-banebryter. Faller mye ned."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *