Sluttspill sett av norske fansklubber: «Føles ikke ekte»

Det nye systemet innebærer at Toppseriens ti lag først møtes to ganger, deretter kjemper de fire beste lagene på rankingen om gull i et sluttspill. De resterende seks lagene pluss de to øverste lagene i divisjon 1 nøyer seg med de resterende serieplassene i et eget sluttspill.

Dersom et lag ikke er blant de fire beste ved slutten av den ordinære sesongen i slutten av august, er det med andre ord ingen sjanse for å bli norgesmestere. Noe flere fanklubber nå stiller sterkt spørsmålstegn ved.

– Vi synes ikke sluttspillet ser ut som en ekte seriekamp, ​​for det strider mot grunnprinsippet om at alle kamper teller likt, skriver klubben Brann Brann Bataljonen fangruppe på sin Twitter-konto.

Han ser på førstelaget i den ordinære sesongen som vinneren

Ifølge NRK støttes Brann Bataljonen av fanklubbene Klanen (Vålerenga), Kanarifansen (Lillestrøm), Stabæk Support (Stabæk) og Kjernen (Rosenborg).

De kom sammen og annonserte at de ikke vil organisere seg under sluttspillet i protest og at den legitime vinneren vil være laget som vil være på toppen av tabellen når den ordinære sesongen avsluttes 28. august.

For øyeblikket leder SK Brann tabellen, fem poeng foran Rosenborg.

Spillere viste også misnøye med det nye seriesystemet. I en egen undersøkelse NRK gjennomførte i mai98 av 108 intervjuede spillere i Toppserien svarte at de ønsket å eliminere sluttspillløsningen.

Norges Fotballforbunds konkurransesjef Nils Fisketjønn svarer i en kommentar til NKR at det nye seriesystemet skal evalueres etter sesongen.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.