Skihopping. Norge: finanskrise på landslaget rett før sesongen

Siden 2016 har sponsor for Norges hopplag vært den nasjonale fagorganisasjonen (LO). Hvert år ga den en finansiell tilførsel på 10 millioner CZK (4,5 millioner PLN). Årsaken til stans av personalmidler er oppsigelsen fra skiforbundet (NSF) av laglederen i Clas Brede Brathen.

«NSF har gjennom sine handlinger knyttet til sparken av laglederen i hopprenn etter 17 års arbeid og useriøse anklager om for mye kontakt med media og promotering av damehoppsporten skadet sponsorene alvorlig» – meldte han.LO i et notat.

– Vårt konsept og image er i hovedsak basert på teamarbeid og glede ved å gjøre det, samt på likeverd, og disse betingelsene er tatt inn i sponsoravtalen. NSFs handlinger har alvorlig skadet vårt image. Vilkårene i kontrakten er brutt, for oss er den ikke lenger gyldig – sa sekretæren i LO Are Thomasgard i et tv-intervju med TV2.

«På denne måten, en måned før sesongen, sto de norske hopperne uten det meste av pengene, kanskje til og med alle sammen» – konstaterer TV2-ekspertene.

LO tviler også på at NSF egentlig bruker pengene utelukkende på skihopp. I løpet av de neste dagene kan det vise seg at også andre sponsorer – Nammo ammunisjonsfabrikk og Lundin energiselskap – trekker sin økonomiske støtte.

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.