Norge. Zbigniew Stonoga flyktet til Oslo. Jeg vil be om politisk asyl | Politikk

15. oktober meldte media at Zbigniew Stonoga ble arrestert av politiet. Etterforskere mistenker at forretningsmannen bevilget 253.000. PLN, og handler dermed til skade for stiftelsen han leder. Retten i Lublin avviste imidlertid anken påtalemyndigheten for arrestasjon og beordret umiddelbar løslatelse av tusenbein.

Zbigniew Stonoga: Alle betalingskort er sperret, de er konkurs

Etter løslatelsen forlot Zbigniew Stonoga landet. Han befant seg i hovedstaden i Norge, hvor han ba det polske miljøet om hjelp. Etter å ha krysset grensen ble forretningsmannen tvunget til å gjennomgå en 10-dagers karantene, men han hadde ingen steder å bo. Etter at anken ble lagt ut på Internett, tok noen kontakt med ham.

«Siden siste registrering knyttet til min tilbakeholdelse har alle betalingskort blitt sperret. Jeg skammer meg ikke over å fortelle deg at jeg er konkurs og at hjemløs konkurser. Takket være den polske diasporaen i Norge, skal jeg nå sove hjemme, ikke i bilen», skrev Zbigniew Stonoga og ba om økonomisk hjelp.

I et tidligere innlegg varslet han at han ville søke politisk asyl i Norge. Han skrev at han tok en slik beslutning etter «mange år med offentlig pisking fra statsadministrasjonen».

Rafał Gaweł fikk politisk asyl i Norge. Den første slike sak siden den polske folkerepublikkens tid

9. oktober skrev vi at grunnleggeren av Senter for overvåking av rasistisk og fremmedfrykt, Rafał Gaweł, har fått politisk asyl i Norge. En polsk domstol har dømt ham for bedrageri, og for dette er han etterlyst av en internasjonal arrestordre. Norge har imidlertid blant annet argumentert for at Gaweł ikke kan regne med en rettferdig rettergang på grunn av ødeleggelsen av trepartsmaktdelingen i Polen. Rafał Gaweł er den første polske personen som har fått politisk asyl i Norge siden 1989.

Se videoen
Zbigniew Ziobro er ikke redd for noe, ikke engang tårer

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.