Skihopping. Maciej Maciusiak: Dette kan ikke fortsette

  • Polske hoppere hadde den dårligste starten på sesongen på seks år. Det er enda mer overraskende at alt så bra ut før sesongen
  • «Jeg er overrasket, trist og sint. Jeg vet ikke engang hvilke ord jeg skal bruke. Det er trist, for gutta legger mye hjerte i forberedelsene til hver sesong, og her går vi oppover fra begynnelsen. Ingenting indikerte det» – sa Maciej Maciusiak , en av Michał Doleżals assistenter i et intervju med Onet Sport
  • Nå trenger polakkene rolig trening. Enkelthopp gir håp, men fortsatt for mange tekniske feil
  • Du kan finne andre lignende tekster på Onet-hjemmesiden

Er du overrasket over hvordan sesongstarten blir for våre spillere? Var det annerledes på treningsleirer?

– Jeg er overrasket, trist og sint. Jeg vet ikke engang hvilke ord jeg skal bruke. Det er trist fordi gutta legger mye hjerte i forberedelsene til hver sesong, og her går det oppover fra start. Det var ingen indikasjoner på dette. Ikke bare ser hoppene ikke teknisk bra ut – her er det ikke nødvendig å jukse – det har også vært forvirring med Klimek-koronaviruset. På den annen side kan det være bra at disse hoppene ikke går bra. Det ville vært verre hvis alt var bra, og likevel ikke flyr. Vi har ideer om hvordan vi kan avhjelpe denne situasjonen. Derfor trenger du en rolig treningsøkt.

Alle analyserer dere hva som skjer, eller bare gruppen som er der?

– Det var ingen direkte linje, men jeg snakket med Michal Doleżal praktisk talt hver dag. Vi har analysert ideen vår. Jeg var også i kontakt med Adam Małysz. Vi vet hva som må gjøres. Det gjør spillerne også. Og det går videre, om enn veldig sakte. Et eksempel er Kuba Wolny eller Piotrek Żyła. Olek Zniszczols hopp ga også et glimt av håp. Hvis vi samlet alle de beste tohelgshoppene, hadde vi nok satt sammen noe fint, selv om det ikke var for mange gode. Du trenger mer stabilitet og sikkerhet, samt mer fleksibilitet. Det er bare morsomt å si, men det er verre med produksjon.

Regnestykket sier at etter de fire første kampene er trener Łukasz Kruczeks arbeid like dårlig som forrige sesong. Så kom trener Maciej Maciusiak til unnsetning med det daværende B-laget. Nå, trenger du en redningsaksjon igjen, eller vil du våkne? Det har vært tider hvor nordmenn eller tyskerne har fått en dårlig start på sesongen, om enn kanskje ikke så verst, for så å ha vunnet Nations Cup.

– Vi kan ikke fokusere på tall akkurat nå. Du må passe på deg selv og hoppene. Du må bare endre dem. Vi er nå i et stadium hvor vi må begynne å bygge oss opp igjen. Og for dette trenger du gode hopp, som foreløpig er et middel. Det ser dårlig ut på dette tidspunktet. På den annen side er vi ikke de eneste som har problemer. Nordmenn er ikke ute etter det beste. Veldig sterk, men tyskerne, østerrikerne og slovenerne. Denne begynnelsen er interessant.

En stor gruppe deltakere som ikke deltok i verdenscupen ble dannet i Falun. Selv om det har kommet positive nyheter derfra?

– Det var en fin treningsbane. Vi dro dit hovedsakelig for å ha kontakt med åsene, for i Polen er alle stengt nå. Du må vente på snøen. I de to første dagene var Olek Zniszczoł veldig god til å hoppe. Derfor dro han til Ruka for å erstatte Klemens Murańka. Tomek Pilch så alltid bedre ut fra trening til trening. Kanskje litt for lite til å laste den opp, men hoppene var repeterende. Dette har vært et av Tomeks beste hopp de siste månedene. Det tar definitivt fart. Paweł Wąsek har også hoppet til Oleks nivå. Den er imidlertid fortsatt ikke særlig stabil. Den har også svakere hopp. Maciek Kot så bra ut, selv om han fortsatt manglet litt. Etter å ha telt alle poengene lå Janek Habdas på femteplass.

Hvordan blir en uke før VM i Wisła? Vil du hoppe noe på denne bakken, som skal være klar?

– På tirsdag må ungene hoppe på den. Treningen deres er planlagt til morgen og ettermiddag. Personalet har tid til gratis trening onsdag. Vi får imidlertid se om det lykkes. Det vil vi absolutt gjerne, for det er rom for forbedringer. Spillerne, trenerne og fansen blir slitne. Foreløpig er vi litt oppoverbakke. Vi vil imidlertid gjøre alt for å vise vårt beste for publikum. Det er på tide å gå.

En lagkonkurranse er planlagt i Wisła, og disse, selv om det er verre, har alltid trukket polakkene.

– La det være i år. Håper vi er heldige denne gangen. En ting er sikkert. Det kan ikke fortsette slik.

Intervjuet av Tomasz Kalemba, Onet Sport

Danny Simonds

"Amatøranalytiker. Twitter-fanatiker. Sertifisert skribent. Reisefan. Subtilt sjarmerende internettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.