Savnet svensk medalje: «Null følelse i hendene»Jesper Nelin, svensk.


© Pontus Lundahl / TT
Jesper Nelin, svensk.

Sveriges sjanse til medalje i skiskytterstafetten forsvant allerede på returen.

Jesper Nelin hadde problemer med forkjølelsen. Totalt avfyrte Sverige 14 lenser.

Jeg hadde ingen sensasjon i hendene, sier Nelin etter Sveriges femteplass.

Norge vant etter russisk knockout på siste skytter.

Skuffelsen merkes nesten hos Jesper Nelin når han møter pressen i mixed zone. Han var en av heltene da Sverige vant OL-gull for fire år siden – nå er han blitt syndebukk.

Nelin hadde gaffatape i ansiktet under løpet for å dempe kulden, men ble likevel hardt rammet av den iskalde vinden.

– Det suger nok, jeg må si jeg kan ikke kjenne løpene eller pistolen du holder, det er veldig sjelden jeg har problemer med hendene, men i dag var det virkelig et problem, sier han.

Blåser på fingeren

Da starter Peppe Femling byttet til Jesper Nelin var Sverige åtte, 37 sekunder bak. Noen ganger var det en viss mulighet for at Sverige kunne forsvare OL-gull.

Men avstanden til ledelsen økte betraktelig i andre etappe.

Nelin skjøt tre skudd til, men fant ikke det rette. Det ble en strafferunde i horisontalskuddet, noe som betydde at Sverige var to minutter og seks sekunder bak ved det andre skiftet. Det har vært totalt fem bom på Nelin og 14 for Sverige som lag.

– Jeg prøvde også å blåse i fingeren midt i serien for å kjenne om jeg var på avtrekkeren, men det er ikke lett da. Jeg er utrolig skuffet over recline-serien, sier han.

Surere er det at det traff hele det svenske laget.

– Det er klart dette er forbanna kjedelig, man vil alltid gjøre sitt beste for at andre skal få en best mulig startposisjon.

– Hadde vi hatt mindre reserveskudd, hadde vi vært med og kjempet om medaljer i dag, så får det være, sier Martin Ponsiluoma.

Jakten på tredje etappe har startet. Det ble ingen straff for Ponsiluoma som oppnådde noe.

I siste bytte til Sebastian Samuelsson ble Sverige nummer sju, 1.55 fra det russiske laget i ledelsen og 1.12 fra Norge til bronse.

Samuelsson skjøt rett, men avstanden var for stor og Sverige var sjanseløs på medaljer og endte på femteplass, 1,04 fra bronsen.

Norsk gulldomene

Gull gikk til Norge, landets fjerde skiskyttergull i Beijing, som skjøt rett inn i det siste skuddet da andre nasjoner, hovedsakelig det russiske laget, fikk trøbbel på lemmen.

– Han er virkelig imponerende, han gjør det utrolig bra, sier Martin Ponsiluoma på siste etappe til Vetle Sjåstad Christiansen.

– Det er det som er skiskyting, ingenting er klart før de siste skuddene er avfyrt. Russland hadde en god ledelse, men du kan se at den endrer seg raskt.

Sølv gikk til Frankrike mens det russiske laget måtte ta til takke med bronse.

Felicia Webb

"Henivne zombieforsker. Uhelbredelig matspesialist. Lidenskapelig nettinteressert."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.